kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MELİHA OKUR

Kastelli'nin kimden 50 milyon dolar alacağı vardı?

Kapalı rejimlerin para sihirbazı olan ve Banker Kastelli diye tanınan Abidin Cevher Özden, küreselleşme rüzgârından pay alamamış bir bankerdi.
Ömrünün son yıllarında Yeşilçam figüranlarıyla aynı acı kaderi paylaştı. Beş parasız ve yalnız kaldı.
Banker Kastelli'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Ölenin arkasından konuşulmaz. Ama işimiz gereği yazmak zorundayız. Kastelli yıllardır hep sıkıntı içindeydi. Uçan kuşa borcu vardı.
Ciddi bir nakit krizi içine girmiş, bankalara olan kredi kartı borçlarını bile ödeyemez hale gelmişti.
2007 yılında alacaklılar kapısına yığılmış, peş peşe açılan alacak davaları, gelen icralar nedeniyle çok bunalmıştı. Borçlarının bir bölümünü erteletti. Bir bölümü için 2008 yılı mart ayında ödeme pazarlıkları yaptı.
Bu pazarlıklarda alacaklılara, "Merak etmeyin, tüm borcumu ödeyeceğim. Bir işadamından 50 milyon dolar alacağım var. 10 milyon dolarını bekliyorum, süre verin" dedi.
Bazı alacaklılarda bu sözlerin kayıtları var. Birileri bu kayıtları ortaya çıkarmalı! Çünkü, Kastelli'nin "Alacağım var" dediği işadamı, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na olan borçlarını ödemede sıkıntı çekiyor. Bir dönem gazete sahibi olan bu işadamı ile rahmetli Kastelli arasında acaba nasıl bir iş ilişkisi vardı?
Dosyayı TMSF açmalı!