kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emine Erdoğan, Bakü’de Medeniyetlerarası Diyalogda Kadınların Rolü" başlıklı toplatıya katıldı.

Eşinizi kıskanıyor musunuz? Yanıt: Hayır kıskanmıyorum

Bülent AYDEMİR / BAKÜ
Emine Erdoğan, Hülya Avşar'ın, Başbakan Tayyip Erdoğan'a sorduğu ancak yanıtını alamadığı 'Eşiniz sizi kıskanıyor mu?' sorusuna Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yanıt verdi. "Medeniyetlerarası Diyalogda Kadınların Rolünün Artırılması" konulu toplantıya katılan Emine Erdoğan bu soruyu yanıtlarken, henüz Avşar'ın programının ikinci bölümü yayınlanmamıştı ve Başbakan'ın bu soruya verdiği yanıtı bilmiyordu. Röportajla yakından ilgilendiği ve gazetelerde çıkan haberleri okuduğu anlaşılan Emine Erdoğan, daha Başbakan Erdoğan'ın yanıtını öğrenmeden, "Bu sorunun cevabının içinde mutlaka ben varım, ondan hiç şüphem yok. 'Başkalarının ne düşündüğü değil, hanımımın ne düşündüğü önemli' demiştir. Ben bu cevaptan eminim, kesinlikle böyle demiştir. Eskilerin tabiriyle buna tahtında müstetir (ima yoluyla anlatılan şey) denir" değerlendirmesini yaptı. Emine Erdoğan, Başbakan Erdoğan'ı yakışıklı bulduğunu da söyledi.

'HANGİSİNDEN BAŞLAYALIM?'
Emine Erdoğan'a, "Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesini iptal etmesine yönelik sorumuza ise, "Ah ah hangisinden başlayayım ki?" dedi. Ancak bu konuda başka bir değerlendirmede bulunmadı.

ZİRVE TÜRKİYE'DE YAPILACAK
"Medeniyetlerarası Diyalogda Kadınların Rolünün Artırılması" konulu "First Lady"ler zirvesinde dünya liderlerinin eşlerine seslenen Emine Erdoğan, birkaç ay sonra benzer bir toplantıyı Türkiye'de yapmayı planlıyor. İstanbul'da yapılması düşünülen bu toplantıda Emine Erdoğan, çok sayıda dünya liderinin eşini ağırlayacak.
Haberin fotoğrafları