Şu an
7 Haziran 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
7 Haziran 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Taze yemekler hamburgere meydan okuyor
İstinye Park'ta geçen sonbaharda açılan Osmani lokantası da geleneksel Türk yemekleri sunan diğer tüm lokantalar gibi fast food zincirine karşı ciddi bir mücadele veriyor. Ortadoğu Mutfak Kültürleri adlı kitabı çok beğenirim. ...
Yaşam dosyaları
Uzun yaşamanın sırları
Dünyaca ünlü cerrah Prof....
Kanserden ölüm yok
Dünya Sağlık Örgütü kanser vakalarının artacağına dair uyarılarda bulunuyor. Ama hemen panik olmayın, dünyada binlerce merkezde korkularımızı hafifletecek buluşlar yapılıyor....
Sınavlarda başarıyı artırma yöntemleri
Çok çalışmadan sınav kazanmak mümkün mü? Hala çalışmalı mı yoksa artık kitapları kapatıp tamamen...
Aceleniz varsa, çok beklersiniz
Arnavutköy'de Garga'nın yerine açılan Abracadabra adlı restoranda, Rumeli Kavağı midyeli pilavdan yavru kalamar dolmasına kadar bütün yemekler çok lezzetli. Ama bir de servis elemanları hızlı ve ilgili olsa, her şey daha mükemmel olacak. ...
İtalyan şefin şölen sofrası
Yıllardır İstanbul'da yaşayan İtalyan şef Rudy Pellino'nun Nişantaşı'nda açtığı Il Patio'da ister somon fileto, ister karidesli makarna yiyin... Ama ortaya mutlaka çıtır bir pizza isteyin. Nişantaşı'na yaklaştığımda kentin bu kesimi, sokağa çıkma yasağının uygulandığı nüfus sayımı günlerini ...
Köşkte balık ziyafeti
Cankurtaran'a yolu düşenler, 80 yıllık bir köşkte balık keyfi yapmak için mutlaka Balıkçı Sabahattin'e uğruyor. Bu mekân salataları, mezeleri ve taze balıklarıyla ağzının tadını bilenler için. Armada Oteli'nin sahibi Kasım Zoto'nun, Osmanlı dönemi İstanbulu'nun en mutena semtlerinden biriyken ...
O bir yemek büyücüsü
Tavuğu çikolata sosuna yatırıyor, çikolataya köri katıyor. Taganga'dan Bolivya'ya dünyanın birçok yerinde aşçılık yapan yemek sanatçısı Dilara Erbay, son icatlarını yeni mekânı Abracadabra'da sergiliyor. Dilara Erbay, tam bir yemek mucidi. ...
Adı Rumca yemekleri Egeli
Yeşilköy'de yeni açılan Eleos, mavi-beyaz dekorasyonuyla Rum meyhanelerini andırıyor. Adını Angela Dimitriu'nun Eleos adlı şarkısından alan lokantada, Ege'nin ünlü otlu salatalarıyla mezeleri var. Yüzyıllar boyu Osmanlı'da meyhanecilik sektörünü Rumlar elinde tutmuştu. ...
Tescilli Huysuz Virjin tatlısı bulunur
Mantısıyla ünlenen ve yakında Paris, Londra gibi şehirlerde şube açacak bir restorana dönüşen Casita, 25. yılını kutluyor. Esprili ve renkli kişiliğini 25 yıldır mekânına yansıtan Haluk Tanrıverdi, Feraye mantısı, Huysuz Virjin tatlısı gibi kendi icadı pek çok yemeği ise tescilletmiş. ...
Sebze, mevsiminde güzel
Ekmekten yumurtaya, peynirden bala kadar pek çok doğal ürünün yer aldığı Yüzde Yüz Ekolojik Pazar'da, Türkiye'nin her yerinden gelen ürünleri bulmak mümkün. Önce Şişli ve ardından da Antalya'da açılan Yüzde 100 Ekolojik Pazar, şimdi de İstanbul'un Anadolu yakasında oturanlara ulaştı. ...
Bu kebabın farkı tereyağında saklı
Cemal ve Cemil kardeşlerin Bursa'da salaş bir lokantada yaptıkları İskender kebabını, artık İstanbul'da Kozyatağı'nda açtıkları şubelerinde de yiyebilirsiniz. Uludağ Kebapçısı'nda, lezzetli kuzu etiyle yapılan dönerin üstüne gezdirilen tereyağının kokusu bile yetiyor. ...
Cunda'da lezzet keşfi
Ayvalık'a gittiğinizde yeni lezzetler tatmak isterseniz Cunda Balık Evi'ne uğrayın. Ahtapot ve karides paneyle başlayıp, deniz kestanesiyle devam eden yemek boyunca kendinizi Ege'de bir keşif yolculuğunda gibi hissediyorsunuz. ...
Ortam rahat, yemekler birinci sınıf
Bebek'te uzun yıllar farklı restoranların hizmet verdiği bir mekânda açılan Trattoria Mel's, aydınlık ortamı ve rahat dekoruyla İstanbul'un 40 yıllık restorancılık evrimini sergiliyor. Mutfağı da iki İtalyan şefe emanet edilmiş. Yeme içme dünyası hızlı bir evrim geçiriyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Ne yiyeceğinize garson karar veriyor
Deniz manzarası olmasa da olur
İster orada ister evde yiyin
Bugün bitmişse yarın erken gelin
Bu brasserie'de 'Aile mutfağı' mevcuttur
Boğaz'da üst düzey ziyafet
Hamburger fast food olmaktan çıkıyor
Manzara da yemekler de doyurucu
Dikkat: Her 20 şaraptan biri bozuk
Yazarlar
Refik Durbaş
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Alışveriş
Bir gecelik prenses
Heyecanla beklenen mezuniyet baloları geldi çattı. Bu özel gecenin kâbusu 'Ne giyeceğim?' derdini kolaylaştırmak için ...
Kumsallardan şehre şort istilası
Yaz sezonunun en gözde ve rahat parçalarından olan şortlar, birçok farklı modelle vitrinleri süslüyor. ...
Beyaz giymenin kuralları
"Beyaz giymek cesaret ister," diye düşünüyorsanız, siz kaybedersiniz. Çünkü beyaz, bu sezonun en favori rengi. ...
Spor
Şimdi tam zamanı tek yürek olmanın
Avrupa Kupası'na 3. kez katılacak olan ay-yıldızlıların hedefi, Fatih Terim'in deyimiyle "Adımızı Avrupa'ya hatırlatmak.. ...
Söz futbol topunun
İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği 2008 Avrupa Şampiyonası, İsviçre-Çek Cumhuriyeti maçıyla başlıyor. ...
Hedefimiz belli
Milli Takımımız'ın patronu Fatih Terim, Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası'nda final dışında bir şeyin yakışmayacağını ...
Cuma
Kare As: Müze Kafe
Türkiye'de sayıları hızla artan müzeler, modern sanatın veya unutulmuş kültürlerin sergilendiği mekânlar olarak ...
Prensesler baloya ne giyer?
Mezuniyet gecesi genç kızlar için en önemli anlardan biridir. O geceki elbiselerinin, saç ve makyajlarının kusursuz ...
Kahraman, kumarbaz ve sihirbazlar
Yetenekli oyuncu Kevin Spacey'nin başrolünde olduğu 21'de, zeki öğrencisini Las Vegas'a gitmeye ikna eden bir ...
Dünya
"Türkiye'ye yeni bir anayasa lazım"
AP Türkiye Raportörü Oomen-Ruijten yaptığı yazılı açıklamada 'Temel özgürlükleri merkeze alacak yeni anayasa gerekli' ...
Demokrat rakipler Washington'da gizlice buluştu
Demokrat Parti'nin adaylığını kaparak tarihe geçen Obama, başkan yardımcılığında adı geçen Clinton ile sürpriz bir ...