Sahte dondurmadan kaçının
Yazın vazgeçilmez yiyeceği dondurmayı tüketirken; üretiminin sağlık ve hijyen kurallarına uygun olup olmadığını mutlaka kontrol etmek gerekiyor. Dondurma yapımında pastörize süt kullanılmalı. Üretimden tüketime kadarki aşamalarda, 'soğuk zincir' denilen uygun sıcaklık koşullarında saklanmalı ve taşınmalı. Bazen şeker yerine yapay tatlandırıcı, süt yerine su ve süt tozu, meyve yerine yapay meyve boyası kullanılıyor. Bu tür bir dondurma yememek için ürünün etiketini okuyun.
Yayın tarihi: 4 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/04/gny/haber,F99CDD653F214DBD9806C2A804689FDA.html
Tüm hakları saklıdır.