kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ali Nazik

Öncelikle patlıcanları ateşte közleyip, kabuklarını çıkartın. Limonlu suda 10 dakika bekletip süzün ve ince ince kıyın. Dövülmüş sarmısağı, tuzu ve yoğurdu ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Bir soğanı rendeleyip çok az yağla kavurun. Kıymayı da ekleyip, etin rengi dönene kadar kavurun. Küçük doğranmış biberi ve rendelenmiş domatesi baharatlarla beraber kıymaya ekleyip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Patlıcanın üzerine kıymayı serin. İnce kıyılmış maydanozu da serpip, soğumadan servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 kg. patlıcan

* 250 gr. kıyma

* 2 adet soğan

* 1 çay kaşığı kırmızıbiber

* 1 çay kaşığı karabiber

* 1/2 limonun suyu

* 2 diş sarmısak

* 2 su bardağı süzme yoğurt

* 2 adet yeşil biber

* 2 adet domates

* 1/2 demet maydanoz

* Tuz