kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Muhabirimiz Pervin Metin Esenyurt köyündeki kadınlarla sohbet etti.

Sivaslı kadınlar iddialı: 3-0 olur

Pervin METİN SABAH
Şampiyonluk yarışında ben de varım" diyerek yarın Galatasaray'la karşılaşacak "Yiğido" Sivasspor'a en büyük desteği kadınlar veriyor..
Yiğidin harman yeri diye bilinen Sivas, yarın oynanacak Galatasaray maçına hazırlanıyor. Şehrin tek gündemi 4 Eylül Stadyumu'na kilitli. Tüm randevular maç sonrasına ertelenmiş. Karşılaşmanın tahmini skorları, maçla ilgili yorumlar yaşlı, genç, kadın, erkek, şehirlisi köylüsü demeden herkesin dilinde. Merkeze yakın köylerden Esenyurt'un kadınları eşlerinin haftalardır bu maçı konuşması sayesinde tüm gelişmeleri, takımın kaç gol atması gerektiğini bile biliyor. Sivas'ta dünya sanki tersine dönmüş.

VALİ: SEYİRCİMİZ CENTİLMENDİR
Kent merkezinde de durum farklı değil. Öğrenci Songül İşleyen maç gec saate olduğu için ailesinin gitmesine izin vermediğini belirtirken "Dershane arkadaşlarımızla evde izleyeceğiz. Sivas'ın dünyaca tanınan bir il olması, bu maçtan çıkacak sonuca bağlı. Fenerliyim ama Sivasspor'un kazanmasını canı gönülden istiyorum" diyor. Kadınların skora ilişkin tahminleri de iddialı: "2-0 veya 3-0 olur" diyorlar. Şehrin ana ve ara caddeleri, sokaklar, apartmanlar, irili ufaklı Sivasspor'un kırmızı beyaz bayraklarıyla bezeli. Sivas Ticaret Odası'nın, tüm üyelerine bayrak göndererek işyerlerine asılması talimatı verdiği bilgisi geliyor kulağımıza. Büyük bez afişlerle, "Yiğidolar" dedikleri futbolcularına başarı dileklerini sunuyor şehrin ileri gelenleri. Bu lakabın nedenini ise "Yiğidin harman yeri derler Sivas'a. Havası, suyu serttir" diye açıklıyorlar. Sivas Valisi Veysel Dalmaz ise aşırı coşkunun dizginlenmesinden yana ve "Hiçbir sorun çıkmayacağını biliyorum çünkü Sivas seyircisi çok centilmendir. Yeter ki ajitasyon olmasın" diyor.