kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Piyasanın en önemli sıkıntısı nakit sıkışıklığı. Borçlanma oranı hızla artarken, kredi kartıyla yapılan harcamalarda artış gözlemleniyor.

Durgunluğa giren perakendecilerden 'acil durum' toplantısı

MELTEM ERSOY
Üyelerinin cirosu 11 milyar YTL'yi bulan BMD, 7 Mayıs'ta biraraya gelerek durgunluğa giren perakende pazarına ve gerileyen cirolara çözüm arayacak. Toplantıya sektörün duayenleri katılacak..
Sonbahardan bu yana durgunluk yaşayan ve katlanarak artan yatırımların geri dönüşlerini cirolarında aynı oranda göremeyen perakende sektörü, tedirgin tüketicileri canlandırma çözümleri için bir araya gelecek. Toplam 127 firma ve bunlara bağlı 250 markayı bünyesinde bulunduran Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) ev sahipliğinde 7 Mayıs'ta Kaşıbeyaz Restoran'da buluşacak olan sektör duayenleri gündemdeki sıcak tartışmaları ve bunların kendilerine etkilerini masaya yatıracak. 28 bin noktada ve 1.6 milyon metrekare satış alanı üzerinde hizmet veren, 150 bin kişiye istihdam sağlayan BMD üyeleri, sektörün bundan sonra atacağı adımlar konusunda ortak görüş oluşturacak.

SEZON İNDİRİMLİ AÇILDI
Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz, 'Konsey Toplantısı' olarak adlandırdıkları bu buluşmanın serbest kürsü şeklinde gerçekleştiğini söyleyerek, "Herkes gündemdeki gelişmeleri ve bunların etkilerine karşı nasıl harekete geçilmesi gerektiği konusunda fikirlerini dile getiriyor" diye konuştu. Bu toplantıların tarihlerinin sabit olmadığını, 'gerek görüldükçe' düzenlendiğini dile getiren Karadeniz, bu seferki toplantının gündem maddesinin satışların seyri ve bu konuda neler yapılabileceği olduğunu kaydetti. Karadeniz, yazılı bir gündem olmadığını, bu nedenle sektöre ilişkin başka konuların da gündeme gelebileceğini vurguladı. Kiğılı'nın patronu Abdullah Kiğılı da, söz konusu toplantının ortak kararlar için de bir zemin yaratacağını söyleyerek, "30 gün sonrasını göremiyoruz. Nisan ayı parti kapatma davasının tedirginliği ve kötü havalardan ötürü son derece olumsuz geçti" diye konuştu. Tüketici üzerinde son derece ciddi bir tedirginlik olduğunu vurgulayan Kiğılı, şöyle konuştu: "Alışveriş merkezlerine gelenler sadece dolaşıyor, fast food restoranlarda yemek yiyor ve çıkıyor. Bu tedirginlik sürerse uzun süre çok ciddi dalgalanmalar yaşanır. Bu dönem ilk defa daha sezon açılmadan en büyüğünden en küçüğüne herkesin indirime girdiğini gördük. Bu, ortada ciddi bir durum var demektir, mağazaların içi boş, satışlar geriliyor. Tabii uzun vadeli bakıldığında umutlu olmak istiyoruz. Ömrünü ekonomik krizlerle geçiren bir işadamı olarak çok şeyler gördük, bunu da bir geçiş dönemi olarak kabul ediyoruz."
Haberin fotoğrafları