Şu an
3 Mayıs 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
3 Mayıs 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Bu kebabın farkı tereyağında saklı
Cemal ve Cemil kardeşlerin Bursa'da salaş bir lokantada yaptıkları İskender kebabını, artık İstanbul'da Kozyatağı'nda açtıkları şubelerinde de yiyebilirsiniz. Uludağ Kebapçısı'nda, lezzetli kuzu etiyle yapılan dönerin üstüne gezdirilen tereyağının kokusu bile yetiyor. ...
Yaşam dosyaları
Bilim kanseri alt edebilecek mi?
Dünyada milyonlarca insan kanserle mücadele ediyor. Kimi bu mücadeleyi kazanıyor, kimiyse başaramıyor....
Ergenlik sorunlarıyla baş etme rehberi!
Boy, sivilce, şişmanlık, aşk... Hepsi ergenlik çağı sorunları! Uzmanlar, ebeveynler için ergenlikle baş etme rehberi hazırladı! Okuyun, ergenliğin çocuğunuz için kabus olmasını önleyin....
Bel ağrılarından kurtulma yöntemleri
Uzmanlar, bel ağrılarından şikayetçi olanları uyarıyor: Önce ilaç tedavisini, istirahati, fizik tedavi ve egzersiz programlarını deneyin....
Cunda'da lezzet keşfi
Ayvalık'a gittiğinizde yeni lezzetler tatmak isterseniz Cunda Balık Evi'ne uğrayın. Ahtapot ve karides paneyle başlayıp, deniz kestanesiyle devam eden yemek boyunca kendinizi Ege'de bir keşif yolculuğunda gibi hissediyorsunuz. ...
Ortam rahat, yemekler birinci sınıf
Bebek'te uzun yıllar farklı restoranların hizmet verdiği bir mekânda açılan Trattoria Mel's, aydınlık ortamı ve rahat dekoruyla İstanbul'un 40 yıllık restorancılık evrimini sergiliyor. Mutfağı da iki İtalyan şefe emanet edilmiş. Yeme içme dünyası hızlı bir evrim geçiriyor. ...
Ne yiyeceğinize garson karar veriyor
Çin restoranı Hakkasan, Londra dışındaki ilk şubesini İstanbul'da açtı. Mekânda lezzet ve sunum iyi ancak garsonun, bazı yemeklerin servisini unutması ya da "Fazla yemek söylemiştiniz, yiyemeyeceğinizi düşündüğüm için getirmedim," demesi şaşırtıcı.... ...
Deniz manzarası olmasa da olur
Feneryolu'nda Da Umberto'nun yerine açılan Palaimon balık restoranının deniz manzarası yok ama yemekler harika... Mitolojide 'deniz tanrısı' anlamına gelen Palaimon'da lakerda, ahtapot salatası gibi mezelerden yer kalırsa balık yemeyi de ihmal etmeyin. ...
İster orada ister evde yiyin
Türkiye'de 'gurme market' kavramını hayata geçiren OKKO, Esentepe'deki Astoria Alışveriş Merkezi'nde yeni şubesini açtı. Peynirden şaraba, etten balığa kadar yüzlerce çeşitte lezzetin yer aldığı mekânda canınızın çektiğini seçebilirsiniz. ...
Bugün bitmişse yarın erken gelin
Beyoğlu'nun en iyi esnaf lokantası olan ve iki saatte yemekleri biten 41 yıllık Şahin Lokantası'nın yemekleri alışkanlık yaratabilir. Şahin Usta, müşterilerini mutlu etmek için döner de yapıyor. Küçükken rahmetli babam yemek konusunda beni eğitirdi; elimden tutar, İstanbul'da en iyi yemek ...
Bu brasserie'de 'Aile mutfağı' mevcuttur
Yemek ve içki kültürü yazıları ve The North Shield pubları ile tanıdığımız Teoman Hünal, Asmalımescit'teki brasserie'de eşinin yanı sıra iki kızıyla da el ele verdi. Hünal'ın İngiltere'de okuyan kızlarından biri dekorasyona, diğeri ise mutfağa el atmış. ...
Boğaz'da üst düzey ziyafet
Ortaköy'de açılan Uzakdoğu restoranı Zuma'da iddiaların aksine, makul bir hesap ödeyerek de yemek yiyebilmek mümkün. Mönüyü anlamak için önceden biraz çalışmak gerekiyor ama morina balığı, yumuşak kabuklu yengeç ya da Kore usulü acılı kuzu pirzolası çok lezzetli. ...
Hamburger fast food olmaktan çıkıyor
İki dakika gibi kısa sürede hazırlanan fast food hamburgerlerin tahtı sallantıda. Çünkü farklı sos seçeneklerine sahip, özel et ve ekmeklerle hazırlanan gurme burgerler, küçük büyük herkes tarafından seviliyor. Hamburger artık bir fast food, yani hızlı pişen ve servis edilen bir yiyecek olmaktan ...
Manzara da yemekler de doyurucu
İstiklâl Caddesi'nde bir otelin altıncı katında yer alan Leb-i Derya hem manzarası hem de zengin mutfağıyla dikkat çekiyor. Öğlen ve akşam için iki farklı mönüsü bulunan mekândaki yemeklerin sunumu da göz dolduruyor. Bugüne kadar bu restoranı keşfedemediğime şaşıyorum. ...
Diğer Gurme Haberleri
Dikkat: Her 20 şaraptan biri bozuk
Fenerbahçe'de mangal sefası
Mahalle barında kimler yok ki!
Alışveriş arası lezzet molası
Kayaktan sonra İtalyan makarnası
Boğaz'ın ortasında su içinde kebap
Hamburgerini baştan yarat
Okullu aşçılardan cesur yemekler
Buyrun kaburga sofrasına
Yazarlar
Sunay Akın
Murat Tunalı
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Alışveriş
Çalışmaya özendiren kıyafetler
Çalışan kadınların pek çoğu her sabah gardırobu başında "Ne giyeceğim?" diye kendi kendine söyleniyor. ...
Son noktayı aksesuar koyar
İnce kemerler, sıra dışı topuklu ayakkabılar ve egzotik deriden çantalar... Hepsi ilkbahar-yaz sezonunun olmazsa olmaz ...
İç çamaşırı kıyafeti rezil de eder vezir de
İç çamaşırınızı seçerken ne kadar bilinçlisiniz? Bütün gün teninize temas eden iç çamaşırları seçimini gelişi güzel mi ...
Spor
Aurelio mutlu kalacak
F.Bahçe yönetimi, opsiyon kullanaraksözleşmesini bir yıl uzattığı sambacının,istediği maddi şartları da ...
Fulya paramparça
Beşiktaş'ın tüm gelirlerini bir bir elden çıkaran yönetim, Fulya Projesi'nde kulübün hakkı olan otel ofis ve yiyecek ...
Fedakarlık yapabilirim
Yerli oyuncular içinde en yüksek parayı olan (1.5 milyon euro) Rüştü, "Gerekirse alacağım ücretlerde indirime gitmeye ...
Cuma
Kare As: İş çıkışı içkisi
Stresli bir işgününün sonunda rahatlamanın bir yolu da keyifli ortamda, lezzetli bir içki içmek... ...
Hazine ararken aşkı bulan çift
Bu hafta vizyona giren Altın Şans'da bir define macerası anlatılıyor. Genç ve yakışıklı sörfcüyle sosyetenin gözde ...
Bugün işe ne giysem?
Çalışan kadınların en büyük dertlerinden biri her sabah gardıroplarının karşısına geçip, "Bugün ne giyeceğim?" diye ...
Dünya
'Her kültür zenginliktir'
"Hıristiyan kökenler" konusu hakkında verilen bir önergeye AB Komisyonu Başkanı Barroso sert yanıt verdi... ...
Rice: Türkiye'ye çok güveniyorum
Türkiye'nin, İsrail ile Suriye arasında görüşme sağlanması yönündeki çabalarına ABD'den destek geldi. ...