kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tuğba Özay: Kimseyi azmettirmedim

AA
Yeni Haber
Çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik çeşitli illerde düzenlenen ''Rulet'' adlı operasyon kapsamında tutuksuz yargılanan manken Tuğba Özay, ''Tüm bu yaşanan olaylar, duygusal bir ilişkiden doğan kötü sonuçlardır'' dedi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Abdülkadir Akın Büyükoğlu'nun da aralarında bulunduğu tutuklu 11 sanık ile müşteki-sanık manken Tuğba Özay'ın da yer aldığı 18 tutuksuz sanık katıldı. Kimlik tespiti yapılırken üniversite mezunu olduğunu, modellik ve oyunculuk yaptığını belirten Tuğba Özay, aylık 10 bin YTL'nin üzerinde geliri bulunduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti başkanı tarafından sabıkası bulunduğu bildirilen Özay, şaşırarak sabıkasının neyle ilgili olduğunu sordu. Mahkeme başkanı da İzmir'de ''hakaret'' suçundan sabıkası olduğunu söyledi.

Adliyeye annesiyle gelen Özay, savunmasında, ''Tüm bu yaşanan olaylar, duygusal bir ilişkiden doğan kötü sonuçlardır. Türkiye'nin gözü önünde olan, mesleği gereği kamuoyunu meşgul eden bir insanım. Özel hayatımla kamuoyunda yer almamaya çalışırım'' dedi.

Özay, tutuklu sanıklardan Abdülkadir Akın Büyükoğlu ile aralarında yaşanan bazı tatsızlıkları medeni bir şekilde çözmeye çalışmalarına rağmen başarılı olamadıklarını ifade ederek, ''Büyükoğlu, sinirli anında, zaman zaman agresif davranışlar göstererek, bana ve çevreme tehditler yapmıştır'' diye konuştu.

İzmir'de 5 Ağustos 2007 tarihinde festivalde iken, Büyükoğlu ile arasında huzursuzluk yaşandığını ifade eden Özay, şunları anlattı:

''Bunun daha kötü boyutlara gelebileceği beni korkutuyordu. Ünlü biri olduğum için kamuoyunda farklı bir gündem yaratmak istemiyordum. Kaygılıydım. Menajerim Kadir Şen'in tanıdığı Savaş Arıkdoğan ile telefonla görüşerek, ailemden birisiymiş gibi Akın'ı arayarak ortamı yumuşatmasını, onu sakinleştirmesini istedim. Her türlü davranışıma dikkat etmem gerektiğini biliyorum. Bu talihsizlik, 6 ayı cezaevinde geçirmeme neden oldu. Ben ve ailem maddi ve manevi zarara uğradık. Basında, 'Tuğba Özay çetesi' olarak infial yaratıldı.''

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Son görüştüğünde Abdülkadir Akın Büyükoğlu'nun kendisini çok sevdiğini söylediğini anlatan Özay, sözlerini şöyle tamamladı:

''Büyükoğlu ile son görüştüğümde, beni çok sevdiğini söyledi. Hakkımı helal etmemi istedi. Sonra kendisine ulaşılamadı. Ertesi gün İstanbul'a döndüğümde televizyonlardan arandığımı duyunca emniyete gittim.

Tutuklandım. Kimseyi azmettirmedim. Hiçbir şey talep etmedim. Kimsenin zarar görmemesi en büyük arzumdur. Çünkü karşımdaki kişi düşmanım değildir. Abdülkadir Akın Büyükoğlu'ndan şikayetçi değilim.''


Diğer bazı sanıkların da ifadelerinin alındığı duruşma, avukatların beyanları ile devam ediyor.