kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Tesco, 'çevreci' ürünü gösterecek
İngiltere'nin önde gelen perakendecilerinden Tesco önemli bir başarıya imza atarak, kendi markasını taşıyan ürünlerinde karbon miktarını etiketleme çalışmasını başlatıyor. Bu uygulama ile Tesco kendi markasını taşıyan ürünlerinde karbon miktarlarını etiketleme çalışmasını başlatan dünyadaki ilk süpermarketler grubu oluyor. Karbon Vakfı tarafından geliştirilen Karbon Eksiltme Etiketleri, Tesco'nun çamaşır deterjanı, portakal suyu, patatesler ve ampuller olarak dört farklı kategoride ki 20 ürününün üzerinde çok yakın zamanda yer alacak. Tesco, Karbon Vakfı'nın karbon eksiltme etiketlerinin deneyimi üzerinden bu etiketlerin müşterileri karbon ayakizleri bazında bilinçli seçimler yapmaya sevk edeceğini umduğunu açıkladı.

Deva'dan 150 milyon $'lık yatırım
Avrupa'da en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptığını açıklayan Deva Holding'in patronu, "Türkiye'de büyüyüp dışa açılacağız" dedi. 5 yeni fabrikayla Türkiye'deki yatırımlarına hız kazandırdıklarını belirten Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Daniel Haas, "Şu an Avrupa'da 150 milyon dolarla en büyük yatırımı Türkiye'ye yapıyoruz" diye konuştu. Yabancı ortaklık ve yeniden yapılanma süreciyle atağa kalkan Deva Holding, 50'inci kuruluş yıldönümünü Erzurum Palandöken Dağı'ndaki Polat Renaissance Otel'de kutladı.

Çipli pasaport basımına başlandı
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yenilenen AB standartlarındaki çipli pasaportların basılmasına dün başlandı. Çipinde kişiyle ilgili tüm bilgileri saklayacak pasaportların yeni yılda hizmete sunulması planlanıyor. Yıllardır süren hazırlıklar sonucunda ilk defa hayata geçecek olan kopyalanamaz pasaportların 2009 yılından itibaren vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.