kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sibel ile Ebru arası melez bir sanatçıyım

ESİN ÖVET
Ebru Gündeş'e olan benzerliğiyle dikkat çeken Devrim Erden, bu duruma gülüp geçtiğini söylüyor: Ebru'ya benzeyemem. Çünkü benim kadın bir halim var. Ses olarak da asla benzeyemem. Ben, Sibel Can ile Ebru Gündeş arası melez bir sanatçıyım ..
Üç yıl aradan sonra dördüncü albümü 'Yürüyorum Zafere' ile yeniden gündeme gelen Devrim Erden, "Bu kez beni hiç kimse yıldıramaz" diyecek kadar iddialı... Bir dönem sevgilisi İlyas Tetik'i elinden aldığı için Ebru Gündeş'e sinirli olan Erden, son günlerde en çok Gündeş'e benzetilmenin sıkıntısını çekiyor. "İstesem Türkiye'de beni tanımayan kalmaz" diyen şarkıcı, özel hayatını anlattı.

* Çok uzun zamandır ortalarda yoktunuz ve şimdi yeni bir albümle geri döndünüz...
Üç yıldır albüm çalışması yapmıyordum ama konserlere çıkıyordum. Yani faal olarak çalışıyordum, magazin basınında yoktum. Ben şarkıların önüne geçmiş bir sanatçı hiç olmadım. Her zaman albümlerim satar, şarkılarım konserlerimde onlarca kişi tarafından söylenir, ben hiçbir zaman şarkıların önüne geçmem.

Ebru'nun duruşu erkeksi

* 'Taht Kurmuşsun Kalbime' isimli albümünüz çıktığı sürede İlyas Tetik ile bir ilişkiniz vardı. Ancak o dönem İlyas Bey, Ebru Gündeş'le birlikteydi...
Evet. Bizim ilişkimizin bitmesine yakın dönemde Ebru Hanım'la bir ilişkisi olmuş. Ben de gazetelerde görüp, aşk yaşadıklarını öğrenmiştim. Bizim ilişkimiz gazetelerde çıkan Ebru Gündeş ve İlyas Tetik haberlerinden sonra tamamen bitti.

* Klibinizde aynı Ebru Gündeş gibi olmuşsunuz. Bu konuda ne diyorsunuz?
Ses olarak benzeme şansımız yok. Ebru'nun çok kalın ve boğuk bir sesi var. Benim onu taklit etmem için öncelikle onu dinliyor olmam lazım. Ama benim dinlediğim bir sanatçı değil. Klibimde tesbihli bir sahne var. Orada beni benzetmiş olabilirler çünkü biraz erkeksi bir halim oldu. Ebru Gündeş'in de biliyorsunuz erkeksi bir duruşu vardır. Herhalde o bölümü benzettiler.

Ses olarak benzemeyiz
* Benzemeye çalışmadınız mı?
Ben Ebru'ya benzeyemem. Çünkü benim kadın bir halim var. Ondan daha kadınsıyım. Ses olarak da asla benzeyemem. Çünkü istesem de o kadar kalın bir sese sahip olamam. Yani ben Sibel Can ile Ebru Gündeş arası melez bir sanatçıyım. Duygum, ses rengim çok farklı... Benzetenlere kızmıyorum. Gülüp geçiyorum.

* Ebru Gündeş ile İlyas Tetik olayı yüzünden tanındınız değil mi?
Ben şirket şirket dolaşan birisi olmadım. Albüm teklifi geldi ve ben albüm yaptım ve kısa süre sonra tanındım. Ebru ile İlyas'ın aşkı patladığı zaman ben zaten tanınıyordum. İki albümüm vardı. 13 yaşından bu yana sahneye çıktım, Ankara Radyosu'nda eğitim aldım. Eğer isteseydim dekolte pozlar verir, sürekli sevgili değiştirirdim.

* Ama sizin bu ilişkiyi reklam yaptığınız konuşuldu...
Olabilir. Ama ben bunu konuşmak istemiyorum. Benim bütün albümlerim çok sattı. Şimdi farklı konuları konuşmaya gerek duymuyorum. Türkiye'de 70 milyon insanın sizi tanıması artık çok kolay. Söyleyeceğiniz abuk bir sözle sizi herkes tanır. Ama ben sporcu gibi yaşıyorum. Ciddi fanatiklerim var. Beni iyi günümde de kötü günümde de yalnız bırakmıyorlar.
Haberin fotoğrafları