Badem yemek için tam 9 nedeniniz var
* Badem, bir Omega 3 kaynağı olarak; kalp ve damar dostudur.
* Kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler. Tansiyonu düşürür, şeker hastalarında riski azaltır.
* Adet döneminde kan şekeri düşüklüğünü engeller.
* Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.
* İçindeki kalsiyum kolesterol düzeyini düşürür ve kemik erimesini önler.
* İçerdiği magnezyum adet dönemi gerginlikleri ile adet öncesinde karında gaz, ruhsal durum değişiklikleri, baş ağrısı, şekerli ve tatlı besinlere istek, uykusuzluk, yorgunluk ve baş dönmesi gibi belirtilerin azalmasına yardımcı olur.
* İçindeki yağlar kötü kolesterolü azaltmaktadır.
* Vücut direncinin artmasında, yaraların iyileşmesinde, tat duyusunun oluşumunda çok faydalıdır.
* Gebelik için çinko minerali içerir.
Yayın tarihi: 30 Nisan 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/30/gny/haber,1F214BE83FF24B1DA9D088AA117ABAF7.html
Tüm hakları saklıdır.