kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kahvaltıda vurdular

İsrail askerleri, dün Gazze'nin kuzeyine yaptığı operasyonda Filistinli bir ailenin evini vurdu. Anneleriyle birlikte üstlerinde pijamayla kahvaltı eden 4 kardeş hayatını kaybetti.....
Dün İsrail, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'na mensup militanların Gazze Şeridi'nin sınır bölgesindeki İsrailli yerleşimcileri hedef alması üzerine operasyon kararı aldı. İsrailli özel timler Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Beyt Hanun'a tanklarla ve uçaklarla girdi. Operasyonda bir İslami Cihad üyesi öldürüldü. Ancak Reuters haber ajansı İsrail güçlerinin operasyonu sırasında bir evin de hedef olduğunu duyurdu. Evde yaşları 1 ile 6 arasında değişen 4 çocukla çocukların annesinin de bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

'HEDEF EV DEĞILDI'
İsrail ordusu sözcüsü, birliklerin Beyt Hanun'da operasyon yaptıklarını doğrularken, İsrail uçakları ve tanklarının militanları hedef aldıklarını belirtti, ancak evin hedef alınmadığını söyledi. İsrail ordusundan bir kaynak ise, ordu radyosuna, evin İsrail tarafından bombalanmadığını, patlamanın, ordunun ateş açtığı sırada Hamas militanlarının ellerindeki patlayıcılardan kaynaklandığını iddia etti.

'TANKLAR GELDI'
Reuters ailenin bulunduğu evin kahvaltı ettikleri sırada vurulduğunu kaydetti. Görgü tanıklarının ajansa verdiği bilgiye göre, tanklar ve buldozerlerle desteklenen İsrail askerleri dün saat 05.30 sıralarında bölgeye girdi. Tanklar Beyt Hanun'un sınıra en yakın konumdaki Şeyh Said bölgesindeki apartmanların arkasında mevzilendiği sırada, apartmanların yakınındaki Muhammed Ebu Matik ailesine ait ev vuruldu. Görgü tanıklarının bazıları, eve pilotsuz uçaklardan 2 füze atıldığını, bazıları ise tankların ateş açtığını belirtti.
Haberin fotoğrafları