kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünya çocukları Anıtkabir'de

Yeni Haber
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT 30. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılacak dünya çocukları ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany'nin de katıldığı ziyarette Şahin, Venezuellalı Deffit Juliette ve Beyaz Rusyalı Miskevich Maryia adlı çocuklarla Atatürk'ün kabrine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Şahin, şenlik için 39 ülkeden gelen çocuklar ve refakatçileriyle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Şahin, deftere şunları yazdı:

''Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk,Bizler, senin 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' düşünceni özümseyen çocukların olarak dünyanın dört bir köşesinden gelen kardeşlerimizle birlikte huzurundayız. Gururluyuz, çünkü binlerce şehidimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda, millet egemenliğini oluşturduğun büyük günü bize armağan ettin. Onurluyuz, çünkü dünyada eşi olmayan böylesi büyük bir armağan, senin çocuklara verdiğin değerin ve duyduğun güvenin en büyük göstergesi.

Biz de '30. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği' kapsamında senin gösterdiğin yolda ilerleyerek, dünya barışına önemli bir katkı sunmaya çalışıyoruz.

Dünya çocukları, kurduğun çağdaş ülkemizi bizlerle yaşayarak görüyor, büyüklüğünü ve erişilemezliğini daha iyi anlıyorlar. Açtığın aydınlık yolda daima ilerleyeceğiz. Ruhun şad olsun.''

Daha sonra, Şahin ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i gezerek, dünya çocuklarına Anıtkabir ile ilgili bilgi verdi.

(AA)