kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Keten tohumu yağı kabızlığa faydalı değil

15.04.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Keten tohumu yağı kabızlığa faydalı değil
Keten tohumunun özellikle kabızlığa karşı etkili olduğunu duydum. Kullandım ama bana yararlı olmadı. Kullanmaya devam edeyim mi? Ayşegül M./İzmir

Keten tohumu özellikle kolesterol sorunu olanların rağbet ettiği bir bitkisel ürün. Gerçekten de bu ürün içerdiği yüksek bitkisel Omega-3'ler ile kalp ve damar sağlığına son derece faydalı. İyi bir lif kaynağı olduğundan kabızlık sorunu yaşayanlara da iyi geliyor. Cilt, saç ve tırnaklar ile hormon sistemine de yarar sağlıyor. Keten tohumu yağı da yukarıdaki faydaları sağlayacaktır. Ancak yağı seçerken dikkatli olmanız da şart. Bu yağ tohumdan ayrıştırıldığı anda çok çabuk oksitlenir yani bir anlamda paslanır. Bu da kalp damar sisteminize yarar değil zarar getirir. Işık geçirmeyen şişelerde satılan ve preslenme sonrasında iyi muhafaza edilmiş ürünleri tercih etmelisiniz. Bu yağda lif olmadığından kabızlık sorunu yaşıyorsanız size fayda sağlamayabileceğini belirtelim. Keten tohumu yağının buzdolabında saklanmadığında bozulduğunu, ısıtıldığında ise yine yararını kaybettiğini bilin.

Sağlığınız ve güzelliğinizle ilgili sorularınızı ve merak ettiğiniz her şeyi 'saglik@sabah.com.tr' adlı mail adresine yazabilirsiniz. Dr. Ece Hattat sorularınızı, bu köşede sizin için yanıtlayacak.