kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Pippa gitti ya kalanlar?

Barış için yolculuğa çıktı, Gebze'de tecavüze uğradı, boğularak öldürüldü. İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın ardından utanç, kadınların isyanı ve bir çuval özür kaldı. Eminim "Kadın başına otostop çekersen, başına bunlar da gelir" diyenler de vardır. Hani o tüyleri diken diken eden 'kadın kaşınmasa' durumu... Ama barış için yolculuğa çıkan Bacca, nereye geldiğini bilemezdi tabii.

HEPİMİZ TEDİRGİNİZ
Eh! Türk kadını çekirdekten eğitimli. Daha sokağa adımımızı atmadan sözlü ya da fiziksel tacize, tecavüze, itilip kakılmaya karşı hazırlıklıyız biz. Sokağa çıkan kadınların yapması gerekenler şöyle: Hava karardıktan sonra hızlı adımlarla, kafa önde yürüyeceksin. Arabana binince ilk iş kapıları kilitleyeceksin. Her şartta dilinden 3 Kuluvallah 1 Elham'ı eksik etmeyeceksin. Yanında erkek yoksa mini etek, dekolte kıyafet giymeyeceksin. Hatta mümkünse dişiliğini ortaya çıkaran kılıkları hiç giymeyeceksin. 'Aranan kadın' damgasını yemeyeceksin.

HEP TEMKİNLİYİZ!

Öyle olur olmaz gülümsemeyecek, kimseye selam filan vermeyeceksin! Eh ne zaman hangi sapığa denk geleceğimiz, kimin tarafından hedef belirleneceğimiz belli değil ki... Taksiye bile elimiz kapıda, her an dışarı atlama pozisyonunda biner olduk. Tedirginiz, gerginiz, her şartta çığlığı basmaya, çantayı adamın kafasına geçirmeye müsaitiz. Olası belalara karşı bir sürü hareket geliştirmişliğimiz var. Misal ille de bir arkadaşımızın bizi taksiye bindirmesini isteyip plakasını aldırırız. Taksi şoförüne gözdağı hesabı... Sağ salim eve vardık mı? Bu kez gelsin, 'İçeri girene kadar bekler misiniz şoför beyyy' faslı... Biz tık nefes anahtar elde hazır, evin kapınsa koşarken taksi şoförü de içeri girmemizi bekler. Sonra 40 yıllık arkadaşımız gibi bir de adama el sallamak zorunda kalırız.

ÖZÜRLER KAÇ YAZAR?
Napalım? Kadınız, Türkiye'deyiz ve 7/24 tetikteyiz. Artık çantasında göz yaşartıcı sprey ve düdükle gezmeyen kadınlar 'cesuryürek' ilan ediliyorlar, bilmem farkında mısınız? Efendim işte bu yüzden Bacca'nın ardından isteyen istediği yere üzüntülerini bildirsin, özürler dilesin; kaç yazar? Hangimizi tatmin eder? Hele de kadına karşı işlenen suçlarda cezalar bu kadar düşük, paçayı kurtarmak bu kadar kolayken. 'Ama canım kadın da kaşınmasa' cümlesi dillerde yer etmişken... 'Erkeğe yüz vermedi diye bıçaklanan genç kız', 'taciz edilen bebek', 'akrabası tarafından ırzına geçilen çocuk' haberleri 3. sayfalardan eksik olmazken sizin bildirdiğiniz o deriiinn üzüntüler ne fark eder Allah aşkına!