Kurubaklagilleri sebzeyle pişirerek zenginleştirin
Kurubaklagiller, protein ve lif kaynağıdır. İyi pişirilmedikleri zaman gaz ve şişkinlik yaparlar. Bunları pişirmeden önce akşamdan suda bekletin ve bu suyu dökün. Kurubaklagiller genellikle etle pişiriliyor. Protein kaynağı oldukları için bunların etle tüketilmesine gerek yoktur. Kurubaklagiller etsiz pişirildikleri zaman da vücut için gerekli olan proteini karşılarlar. Sebze ile pişirildiklerinde ise, hem sebzeyi protein yönünden zenginleştirir, hem de C vitamini, demir ve kalsiyumun vücutta kullanılmasına yardım ederler.
Yayın tarihi: 5 Nisan 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/05/gny/haber,72AAAE8749A54279B7B59D1F3B596DBE.html
Tüm hakları saklıdır.