Şu an
30 Mart 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
30 Mart 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Her mutfağa lazım
Türk ev kadınlarının mutfaktaki rehberi Sofra dergisi, 13. yılına özel bir kitap yayımladı. 483 tarifin yer aldığı ve kupon biriktiren SABAH okurlarına verilecek olan Sofra Özel, tarifleri ve resimleriyle yemek pişirmeyi sevmeyenleri bile baştan çıkaracak kadar etkileyici. ...
Yaşam dosyaları
Bel ağrılarından kurtulma yöntemleri
Uzmanlar, bel ağrılarından şikayetçi olanları uyarıyor: Önce ilaç tedavisini, istirahati, fizik tedavi ve egzersiz programlarını deneyin....
Doğal ebeveynlik
Sabah gazetesi yeni bir sağlık dosyası ile siz okuyucularla buluşuyor: Doğal Ebeveynlik....
Türkiye 'kemik iliği'ni arıyor
Aralarında çocukların da olduğu 12 bin Türk, kemik iliği olmadığı için ölümü bekliyor. Yılda gerçekleştirilebilen ilik nakli sayısı ise 500.....
Yemekler eski lezzetine kavuşuyor
Alüminyum malzeme çıktı, mutfağın mertliği bozuldu. Ama zaman içinde değeri yeniden keşfedilen demir ve bakır tencereler, şimdi mutfak malzemesi satan mağazaların en pahalı ürünleri arasında yerini aldı. Binlerce yılda deneye yanıla bulup mükemmelleştirdiğimiz şeyleri, modernlik uğruna bir anda ...
Dilber dudağı oldu ay tatlısı
Ankara'dan ileriye geçmeyenler yemeklerimize dudak büker, genç aşçılarımız ise onları 'çağdaşlaştırmaya' kalkarken, şimdi de ortaya bazı yemeklerin isimlerini argo bulanlar çıktı. Kadınbudu köfteyi pirinçli köfte, dilber dudağını da ay tatlısı yaptılar. ...
Cennet meyvesi nar
Büfelerin en gösterişli yerlerinde sergilenmeye başlayan, portakal suyunu tahtından indiren nar, altın çağını yaşıyor. Bu yükselişte sağlığa olan yararlarının gündeme getirilmesinin payı büyük. Yıllar önce bir grup yeme içme meraklısı arkadaşımla Maraş'a gidiyorduk. ...
Balıkçıda kaz da neyin nesi?
Fenerbahçe'deki Misina adlı balıkçının Ardahanlı ortağı, bu hafta meşhur Kars kazını İstanbullulara tattıracak. Kazı yiyen, hikâyesini de merak ediyor. Suat Yılmaz ve annesi Kezban Hanım kendi hikâyeleri üzerinden yeme-içme geleneklerini anlattı. ...
Hesap; gönlünüzden ne koparsa
Bir restoranda mönüden dilediğinizi ısmarlamak, ardından da gönlünüzden ne geçiyorsa ödemek nasıl olurdu? İngiltere'deki Penn Central Restaurant'ta uygulanan 'anti-fiyat mönü' uygulaması, hesabı müşterilerin damak zevkine bırakıyor. ...
Kars kazı çok başkadır
Kışın doğu bölgesinin en önemli protein kaynağı olan ve tadı başka yörelerdekine benzemeyen Kars kazının hemen tüketilmesi gereken ciğerinin yanı sıra güveci, tandırı, dürümü de var. Suyuna da bulgur pilavı yapılıyor. ...
Hatay'ın mutfağı, tarihi gibi bir mozaik
Üç ilahi dinin ve Fransız, Arap, Türk kültürlerinin izlerini taşıyan Hatay mutfağı, tıpkı tarihi gibi orijinal bir mozaik oluşturuyor. Envai çeşit kebaptan sebze yemeklerine kadar pek çok çeşidin bulunduğu bu mutfağı İstanbul'da layıkıyla uygulayan bir lokantaya yolumuz düştü. ...
Dikkat! Yapay yengeç çıkabilir...
Ne istakoza ne yengeçe ne de karidese benziyor... Yerken "Bu ne tür bir yiyecek?" diye merak ettiğiniz 'yengeç surimi'nin işlenmiş balık eti, protein, tuz, şeker ve baharattan yapıldığını biliyor muydunuz? Yani Japonya'dan dünyaya yayılan yapay bir lezzet.... ...
İçki kültürümüz elden gidiyor
Çeşme'de Ayayorgi Koyu'ndaki kulüpler, 'kaçak' gerekçesiyle kapatılıyor, içki reklamları vergi kapsamına alınıyor, dizi ve filmlerde içkili sahneler sansürleniyor... Oysa içkinin zararlarıyla mücadelede yapılması gereken içki içme kültürünü öğretmektir. 30 yıldır yazları Çeşme'ye giderim. ...
Etiler'de et yeniyor
Etiler adeta bir kebap diyarına dönüştü. Semtte neredeyse her köşe başında bir kebapçı var. Üstelik sanat camiasından futbolculara kadar kimi arasanız burada bulabilirsiniz. Bölgedeki kebapçıları inceledik ve Etiler neden kebaba doymuyor, işin sırrını araştırdık.... ...
Diğer Gurme Haberleri
Çikolata butiklerinden çıkmak zor
Japonlar için yemek bir sanattır
Balık restoranında mönü isteme raconu
Yemek kitapları iştah açıyor
Karanlıkta yemeğin tadı yok
Komşular aşure bekler
İşte Hz. Mevlana'nın damak zevki
Yerel pazarlar tarihe karışacak
Yılbaşının keyfi evde çıkar
Yazarlar
AHMET ÖRS
Her mutfağa lazım
Türk ev kadınlarının mutfaktaki rehberi Sofra dergisi, 13. yılına ...
Öncel Öziçer
Ecevit Kılıç
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
'Agyness Deyn' tişörtü modasını başlatan Türk
Üzerinde ünlü model Agyness Deyn'in suratı olan tişörtler, New York'ta çok moda oldu. ...
Yaşayan en zevkli kadın: Daphne Guinness
Alexander McQueen'den Tom Ford'a birçok modacı ondan esinleniyor; Eda Taşpınar, Kate Moss, stil ikonları olarak onu ...
Geleceğın modası: Yeşil tasarımlar
Bundan birkaç sene önce, çevre dostu tasarımlar denildiğinde hippilerin giydiği, 70'li yılların ruhunu yansıtan ...
Teknoloji
Cep telefonlarına 1 yılda 10 milyon şarkı indirdik
Turkcell'in 'Turkcell-im benim' servisinden 1 yılda 8.8 milyon şarkı Turkcell aboneleri tarafından cep telefonlarına, ...
Nokia yerli müzikleri yükleyip ceplere girecek
Nokia Türkiye Pazarlama Müdürü Sertaç Şener, Türkiye'de yüzde 92 oranında Türkçe şarkı dinlendiğini belirterek, "Biz ...
Vodafone, Madonna kozunu kullanıyor
VODAFONE, Türkiye'de yüzde 92 yerli şarkı dinlenmesine rağmen müzik rekabetine Madonna ile girdi. ...