Havuç, akciğer kanserine meydan okuyor
Uzmanlar, kansızlık halinde sabah, öğle ve akşam bir çay bardağı taze havuç suyu içilmesini, eğer suyu çıkarılamazsa havucun ince ince rendelenmesini ve iyice çiğnenerek yenilmesi öneriliyor. Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyu çok faydalı. Havuç; özel şekeri ve içerdiği A vitamini ile karaciğeri kuvvetlendiriyor. Her gün bir havuç yemek, akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor. Havuçtaki beta-karotin, gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Havuç ayrıca, anne sütünü arttırıyor, yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklıkları gideriyor ve cildin kurumasını engelliyor.
Yayın tarihi: 22 Mart 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/22/gny/haber,9FA7400A34014AF7A0F2089962663AA7.html
Tüm hakları saklıdır.