kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yoğurdun yüzde 80'i hâlâ bidonda satılıyor

YILLIK 45 kilogram ile dünyanın en fazla yoğurt tüketen ülkesi olan Türkiye'de markalı ürünlerin payının hâlâ yüzde 20 olduğunu belirterek, "Sütte kayıtdışılık daha hızlı azalıyor, payı yüzde 60'a düştü. Ama yoğurdun yüzde 80'i hala açık tüketim. Ev yapımı önemli pay alıyor. Öte yandan çok büyük bidonlarda kaşık kaşık yoğurt satışı İstanbul'un modern semtlerinde bile var. Köy yoğurdu kavramı ile bu ürünler prim yapıyor" dedi. Türkiye'de gıda maddelerinin doğal olmasıyla hijyenik olması kavramlarının birbirine karıştırıldığını vurgulayan Timuray, "Zararlı bakteriden korkmuyoruz, katkı maddesinden daha çok korkuyoruz. Türkiye'de sütlerin mikrobiyolojik kirliliği çok yüksek. 1 mililitede 3 milyon mikroptan söz ediyoruz. Gıdada yasal olan katkı ve koruyucu maddeler var ama biz Danone olarak koruyucu katkı maddesi kullanmıyoruz, bütün dünyadaki kuralımız bu" diye konuştu.