kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

1958'e kadar sığır eti yediremedim

23.12.2007
- Türkler kuzu etini daha mı çok seviyor?
- Maalesef. 1958 yılına kadar ben dana etini ızgara yapıp kimseye yediremedim. Ama 1958 yılından sonra sığır eti yemeyi öğrettim. Yine de bugün hâlâ Anadolu'nun birçok yerinde sığır eti makbul değildir. Oysa iyi bir sığır eti, adamın beyin hücrelerini çalıştırır. Gerçi bugün hamburger modasıyla birlikte sığır eti popüler oldu. Ben her gün, her öğün et yerim. Balık bile yesem arkasından mutlaka et yerim, tabii güzel et.

- Kurban Bayramı için bize biraz tüyo verir misiniz? Örneğin eti nasıl marine etmeliyiz?
- Altı kişilik bir ete, yumurta büyüklüğünde bir soğanın yüzde 60'ını rendeleyin. Daha sonra da üzerine altı kişilik bir salataya koyduğunuz kadar zeytinyağı gezdirin. Bir tutam tuz ve üç damla üzüm sirkesi atın. Eğer evde sirke yoksa limon da sıkabilirsiniz. Son olarak da zeytinyağı ile aynı ölçüde süt gezdirin.

- Ve ne kadar bekletelim?
- Bir saat bekletin, altı saat bekletin. Ya da hiç bekletmeden direkt pişirip yiyin. Ama kurban etini bekletmeye gerek yok. Çünkü onun kendine has bir tadı var.