Raw Foodist'ler bütün sebze ve meyveleri, filizleri, tohumları, yemişleri ve deniz sebzelerini yiyor. Paketlenmiş, kavanoza konmuş, şişelenmiş gıdalardan ise uzak duruyorlar. İşte Raw Foodist'in 6 prensibi!
1-Canlı besin, enzim zenginidir; bu yüzden sindirimin gerçekleştirilmesinde katalizör rolü oynar.
2-47 0C'de yiyecekleri ısıttığınız zaman enzimleri öldürürsünüz. Enzimler gidince insan vücuduna yalnızca 'ölmüş' yiyecek kalıyor; bunun sonucunda aldığınız enerji de ölü enerji oluyor.
3-Enzimlerin bulunmadığı yiyecekler toksinlerin birikmesine neden olacağından obezite ve kronik rahatsızlıklara da davetiye çıkarıyor.
4-İşlenmemiş yiyeceklerin besin değerleri, pişirilen yemeklere göre daha fazla.
5-'Canlı' yediğinizde doyma hissi daha çabuk gelir ve pişmiş besinlerden daha az yemek tüketirsiniz.
6-Çiğ besinler bağışıklık sistemi ve hazmı artırıcı bakteri ve başka mikroorganizmaları içerir.
Yayın tarihi: 15 Mart 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/15/gny/haber,0684E7F5EE564F009CBD1E58392C0776.html
Tüm hakları saklıdır.