Kırmızı et yemek sakıncalı mı?
İLİŞKİLİ HABERLER
Kırmızı et yemek sakıncalı mı?
35 yaşındayım ve kendimi bildim bileli beslenmeme dikkat ediyorum. Ancak kırmızı etten bir türlü vazgeçemiyorum. Bu, sağlığımı kötü etkiler mi? Arzu S./İzmit
Son dönemde kırmızı etin sağlığa yararlı olup olmadığı konusunda haklı endişeler var. Aslında kırmızı et içerdiği yüksek demir oranlarıyla sağlıklı bir kas ve kan yapısı için büyük önem taşıyor. Ayrıca, içerdiği yüksek B vitamini oranlarıyla enerji üretimi gibi pek çok vücut fonksiyonu için de vazgeçilmez görevler üstleniyor. Kırmızı et tüketmeyenlerde, özellikle vejetaryen bir beslenme tarzı benimseyenlerde demir eksikliği ve bunun yol açtığı kansızlık problemi görülebiliyor. Ancak fazla miktarda tükettiğiniz kırmızı etin karaciğer, böbrek sorunları kadar yüksek doymuş yağ oranlarıyla kalbe de tehdit oluşturacağını bilmelisiniz. Bu nedenle kırmızı eti hiç tüketmemektense, uygun miktarlarda yemek tavsiye ediliyor. Kilo başına günde 2 gram protein almak bu risklerle karşılaşmadan beslenmenizi sağlayacaktır. Önemli olan yüksek yağ oranına sahip etler yerine yağsız kırmızı eti, yağı alınmış tavuk etini ve balığı tercih etmenizdir.
İLİŞKİLİ HABERLER
Kırmızı et yemek sakıncalı mı?
Yayın tarihi: 12 Mart 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/12/gny/haber,21E245EA520A4DE0AA265B7B72EF2510.html
Tüm hakları saklıdır.