Şu an
8 Mart 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
8 Mart 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Alışveriş arası lezzet molası
Yeğenim telefon etti; "Bir mağazanın içinde yemekteyim. Normal olarak mağazalarda kafeler vardır. Çay kahve içersin, olsa olsa bir salata yersin. Burası öyle değil. Örneğin fırında bıldırcın, ev yapımı makarnalar falan yeniyor. İlginç bir yer, telefonda anlatamayacağım, seni de götüreyim," dedi.
Yaşam dosyaları
Türkiye 'kemik iliği'ni arıyor
Aralarında çocukların da olduğu 12 bin Türk, kemik iliği olmadığı için ölümü bekliyor. Yılda gerçekleştirilebilen ilik nakli sayısı ise 500.....
Aşkın Yıldönümü
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak dahi istemediği Sevgililer Günü...Aşık nasıl olunur? İlk görüşte aşk var mı? İşte bilim gözüyle aşk....
Yorgunluktan kurtulma yolları
Bugünlerde her zaman yaptığınız işler sizi her zamankinden daha fazla mı yoruyor? 'Hangi vitamini...
Kayaktan sonra İtalyan makarnası
Kartalkaya'da yeni açılan Golden Key Oteli'nin mutfağının başında İtalyan şef Giancarlo Tanerico olunca mönüde de ev yapımı makarnalar, pizzalar, rizottolar ve ravioliler olması doğal. Avusturya'nın, İsviçre'nin kayak merkezlerine bayılırım. ...
Boğaz'ın ortasında su içinde kebap
Denizin ortasında, her tarafı camla çevrili bir mekânda Boğaz'ı seyrederek kebap yemeyi hiç düşündünüz mü? Suada'daki Suda Kebap'ta 'Boğaz'da balık yenir' düşüncesine inat, Antep'ten Adana'ya kadar kebap çeşitleri masanıza geliyor. ...
Hamburgerini baştan yarat
Üç ay önce Reşitpaşa'da, IMKB'nin yanında hizmete giren hamburger restoranı, farklı konseptiyle dikkat çekiyor. Hamburgeri fast food anlayışından çıkarmaya çalışan restoranda, etinizin ne kadar pişeceğinden, içine konacak malzemeye kadar her şeye siz karar veriyorsunuz. ...
Okullu aşçılardan cesur yemekler
Londra ve Avustralya'da aşçılık eğitimi alan Coşkun Uysal ile Esra Muslu'nun açtıkları Moreish adlı küçük restorandaki yemek adlarını anlamak için tatmak lazım. Bizden söylemesi: Et ve balığın evliliği mutlu sonla bitiyor. ...
Buyrun kaburga sofrasına
Diyarbakır yemeklerini tatmak için oraya gitmek şart değil. Erenköy'deki Kaburgacı Mehmet Usta'nın lokantasında bostane salatasından içli köfteye, kaburga dolmasından yayık ayranına kadar kendinizi yerel yemekler geçidinde gibi hissedebilirsiniz. ...
Şarabın tozunu, çizburgerin konservesini yaptılar
İsveç'te bir şirket, tarihte ilk defa çizburgeri konserve kutusuyla müşterilerine sundu. Şirket, sıcak suya atılıp iki dakikada hazır hale gelen burgerlerin dışında, şarabı toz halinde sunuyor, tamamen sıvılaştırılmış yiyecekler hazırlıyor. ...
Çikolatanın 'haute couture'ü İstanbul'da
Dünyanın 60'dan fazla ülkesine satılan, Venezüella'dan Madagaskar'a, pek çok ülkede kakao üreten Fransa'nın 85 yıllık çikolatası Valrhona, Türkiye'deki ilk mağazasını açtı. Fransa'da Lyon yakınlarındaki Hermitage kasabası, üzüm bağları ve şarapçılıkla olduğu kadar Valrhona çikolata fabrikası ve ...
Brasserie için Paris'e gitmeye gerek kalmadı
İstanbul'un ilk gerçek brasserie'si La Brise, Asmalımescit'te hizmet vermeye başladı. Alt katta küçük bir de barı olan La Brise'de soğan çorbasından ekşi lahana çorbasına kadar bütün yemekler Fransız mutfağından seçilmiş. ...
Manzara güzel ama ya yemekler?
Gümüşsuyu'ndaki Pucci Plus'ın portakallı ördekten Ayaspaşa kebabına kadar uzanan mönüsü çok zengin ama yemekler özen istiyor. Mekânın içinde 'Sushi Banchi' adlı bir suşi restoran da var. İstanbul'un gözde semtlerinden Gümüşsuyu, yıllarca yeme içme dünyasını bünyesinden uzak tutmuştu. ...
Finger Food: Parmakla yenen yiyecekler
Sandviç, hamburger, dürüm, piliç kanat gibi elle yenen yiyecekler, büfeden restorana da taşındı. Etlerinin kalitesi ve spesiyalleriyle dikkat çeken 'bi buçuk' adlı restoran da bu konseptin uygulayıcılarından. İnsanoğlu kaşık, çatal ve bıçağı keşfetmeden önce yiyecekleri eliyle koparıp ağzına ...
Diğer Gurme Haberleri
Paella da brunch mönüsüne girdi
Anne usulü tarif defteri, modern yemek kitabı oldu
20 dakikada aşure
Sıcak ortamlarda yemenin tadı başka
Istakozun yanında vişneli yaprak sarma
Yılbaşı sofrasına hindi yakışır!
Pazar yerinde çıtır balık
Ocakbaşının sırrı ustasındadır
İtalya'nın bağlarından bir kız geldi
Yazarlar
Sunay Akın
Prof. Dr. Bengi Semerci
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Atilla Dorsay
Alışveriş
Çiçek çocuk olma zamanı
İlkbahar-yaz sezonunda çiçek desenleri başrolde. Elbiseden cekete, küpeden ayakkabıya kadar her şeyin rengârenk ...
Hollywood yıldızları gibi olmak ya da olmamak!
Giyimleri, saçları, makyajları, aksesuarlarıyla ilgi çeken Hollywood yıldızları, her halleriyle göz kamaştırmayı ...
Zamanı durdurmanın yolları
Büyük taşlı takılar, klasik etek-ceket takımlar veya abartılı bir makyaj... Modayı takip edeyim derken, olduğunuzdan ...
Spor
Koltuk sevdalısı
Beşiktaş, G.Birliği önünde 60'ta Toraman ile öne geçti. Kerem 69'da skoru eşitledi. Puan kaybı, 4 yıl sonra gelen ...
90'dan sonra 8 puan
Bu sezon ligde son dakikalarda kazandığı maçlarla göze çarpan Beşiktaş, şimdiye kadar 4 maçta 90'dan sonra attığı ...
Kalli: Toparlanın artık
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, son iki lig maçında puan alamayan futbolcularını uyardı; "Puan ...
Cuma
Kare As: Pide
Kıymalı, kaşarlı, kuşbaşılı, pastırmalı veya ıspanaklı çeşitleriyle iştah kabartan pideler, Türk mutfağının en doyurucu ...
Oscar'lı ihtiyarlar vizyonda
2008'in Oscar fatihi İhtiyarlara Yer Yok, psikopat bir katilin peşine düştüğü sıradan bir adamın hikâyesini tüyler ...
Ezilen kadına caz isyanı
Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ya, ben de cazla kadını yan yana getirmek için düşünmeye başladım. ...
Dünya
İsrail'i de kınayın'
Kudüs'te 7 öğrencinin öldüğü saldırının kınanması BM'de tartışma yarattı. Libya Gazze de yaşananların da kınanmasını ...
Erdoğan ve Gül gelsin yaşadıklarımızı görsün
Ekonomik olarak büyük zorluklar içindeki Gazze'de temel ihtiyaçlar bile karşılanamaz hale geldi. ...