kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

255 YTL izdihamı

Yeni Haber
255 YTL ile 550 YTL arasında değişen emeklilik, yaşlılık dul ve yetim maaş almak için bekleyen vatandaşlar izdihama neden oldu. İzdiham nedeniyle bazı yaşlı vatandaşlar ile kadınlar ezilme tehlikesi geçirdi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 65 yaş üstü yaşlı ve sakatlık maaşını almak isteyenler, banka şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Siverek'te, 65 yaş üstü yaşlı ve sakatlık maaşını almak için erken saatlerde Hürriyet Caddesi'ndeki Ziraat Bankası şubesi önünde toplanan hak sahipleri, yağan yağmura aldırış etmeden mesainin başlamasını bekledi.

Mesaiyle birlikte, sırayla ödemeler yapılmaya başlandı. Acele eden bazı kişiler nedeniyle, zaman zaman banka kapısında yoğunluk oluştu, bazı yaşlılar ezilme tehlikesi geçirdi.

Sırada bekleyen vatandaşlar, 3 ayda bir aynı sorunu yaşadıklarını belirterek, bu konuda önlem alınmasını ve şubede personel eksikliğinin giderilmesini istedi.İlçede yaklaşık 7 bin kişiye bu kapsamda ödeme yapıldığı kaydedildi.

FENALAŞAN YAŞLI BİR KADIN, HASTANEYE KALDIRILDI

Mersin'de emeklilik, yaşlılık, dul ve yetim maaşını almak isteyen vatandaşlar, izdihama neden oldu.Fabrikalar Caddesi'ndeki Ziraat Bankası Özel İşlem Merkezi'ne maaşlarını almak için gelen vatandaşlar, merkez önünde uzun kuyruk oluşturdu.Yaşlı ve engellilerin çoğunlukta bulunduğu vatandaşlar, görevlilerin bankayı açmasıyla kapıya yığılarak içeri girmeye çalışınca, izdiham yaşandı.Bu sırada fenalaşan yaşlı bir kadın, 112 Acil Servis ekiplerince Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Vatandaşlar, her 3 ayda bir benzer sıkıntıları yaşadıklarını belirtti.

255 YTL'LİK MAAŞ İÇİN 3 AYDA BİR 12 KİLOMETRE YÜRÜYOR


Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 78 yaşındaki Hatice Özuçar, 3 ayda bir verilen 255 YTL'lik yaşlılık maaşı için, köyünden ilçe merkezine 12 kilometre yürüyerek geliyor.Taraklı'da, 3 ayda bir verilen yaşlılık maaşlarını alabilmek için gelenler, sabahın erken saatlerinde banka önünde kuyruk oluşturdu.

Yaşlı ve engellilerin bulunduğu kuyruktakilerden Hatice Özuçar, maaşını alabilmek için her 3 ayda bir, yaşadığı Hark köyünden ilçe merkezine 12 kilometre yürüyerek geldiğini söyledi.

Özuçar, sabah erken saatlerde köyden ilçe merkezine her zaman araba bulamadığını, yolu 3 saatte kat ettiğini belirterek, kuyruktaki sırasını verilen bir sandalyeye oturarak bekledi.

Maaşını erken alabilmek için yürüyerek geldiğini ifade eden Özuçar, şunları söyledi:''3 ayda bir Taraklı'ya maaş almaya geliyorum. Köyümüzden ilçeye her zaman araç olmadığı için yürümek zorunda kalıyorum. Evimin ihtiyaçlarını temin edip tekrar döneceğim.''

Yaşlılık maaşı ile babalarının trafik kazası sonucu vefat etmesi nedeni ile yetim kalan üç torununa baktığını bildiren Özuçar, ''Yaşlılık maaşımın yanı sıra yeşil kartım da mevcut. Kaymakamlık da yardım yapıyor. Bugünkü hayat şartlarında geçinmek çok zor. Sağlığıma duacıyım. Allah devletimize milletimize keder yaşatmasın'' diye konuştu.

Öte yandan, ilçe merkezinde oturan yaşlılara banka tarafından evlerinde maaş ödemesi yapıldığı, ancak köylere yönelik bir uygulama olmadığı bildirildi.Yetkililer, vekalet vermek suretiyle yaşlıların maaşlarını bir yakını aracılığıyla alabileceğini, ancak bundan birçok yaşlının bundan haberdar olmadığını kaydetti.