Şu an
1 Mart 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
1 Mart 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Kayaktan sonra İtalyan makarnası
Avusturya'nın, İsviçre'nin kayak merkezlerine bayılırım. Oteller ve pistler küçük dağ kasabalarının çevresine yayılmıştır. Bütün oteller, en kötü kış koşullarında bile açık tutulan yollarla merkeze bağlanır. Konuklar, kayak yapma dışındaki zamanlarını kaldıkları otelin içinden çok, birbirinden cazip mağazaları, restoran ve kafeleri bulunan dağ kasabasında geçirirler.
Yaşam dosyaları
Türkiye 'kemik iliği'ni arıyor
Aralarında çocukların da olduğu 12 bin Türk, kemik iliği olmadığı için ölümü bekliyor. Yılda gerçekleştirilebilen ilik nakli sayısı ise 500.....
Aşkın Yıldönümü
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak dahi istemediği Sevgililer Günü...Aşık nasıl olunur? İlk görüşte aşk var mı? İşte bilim gözüyle aşk....
Yorgunluktan kurtulma yolları
Bugünlerde her zaman yaptığınız işler sizi her zamankinden daha fazla mı yoruyor? 'Hangi vitamini...
Boğaz'ın ortasında su içinde kebap
Denizin ortasında, her tarafı camla çevrili bir mekânda Boğaz'ı seyrederek kebap yemeyi hiç düşündünüz mü? Suada'daki Suda Kebap'ta 'Boğaz'da balık yenir' düşüncesine inat, Antep'ten Adana'ya kadar kebap çeşitleri masanıza geliyor. ...
Hamburgerini baştan yarat
Üç ay önce Reşitpaşa'da, IMKB'nin yanında hizmete giren hamburger restoranı, farklı konseptiyle dikkat çekiyor. Hamburgeri fast food anlayışından çıkarmaya çalışan restoranda, etinizin ne kadar pişeceğinden, içine konacak malzemeye kadar her şeye siz karar veriyorsunuz. ...
Okullu aşçılardan cesur yemekler
Londra ve Avustralya'da aşçılık eğitimi alan Coşkun Uysal ile Esra Muslu'nun açtıkları Moreish adlı küçük restorandaki yemek adlarını anlamak için tatmak lazım. Bizden söylemesi: Et ve balığın evliliği mutlu sonla bitiyor. ...
Buyrun kaburga sofrasına
Diyarbakır yemeklerini tatmak için oraya gitmek şart değil. Erenköy'deki Kaburgacı Mehmet Usta'nın lokantasında bostane salatasından içli köfteye, kaburga dolmasından yayık ayranına kadar kendinizi yerel yemekler geçidinde gibi hissedebilirsiniz. ...
Şarabın tozunu, çizburgerin konservesini yaptılar
İsveç'te bir şirket, tarihte ilk defa çizburgeri konserve kutusuyla müşterilerine sundu. Şirket, sıcak suya atılıp iki dakikada hazır hale gelen burgerlerin dışında, şarabı toz halinde sunuyor, tamamen sıvılaştırılmış yiyecekler hazırlıyor. ...
Çikolatanın 'haute couture'ü İstanbul'da
Dünyanın 60'dan fazla ülkesine satılan, Venezüella'dan Madagaskar'a, pek çok ülkede kakao üreten Fransa'nın 85 yıllık çikolatası Valrhona, Türkiye'deki ilk mağazasını açtı. Fransa'da Lyon yakınlarındaki Hermitage kasabası, üzüm bağları ve şarapçılıkla olduğu kadar Valrhona çikolata fabrikası ve ...
Brasserie için Paris'e gitmeye gerek kalmadı
İstanbul'un ilk gerçek brasserie'si La Brise, Asmalımescit'te hizmet vermeye başladı. Alt katta küçük bir de barı olan La Brise'de soğan çorbasından ekşi lahana çorbasına kadar bütün yemekler Fransız mutfağından seçilmiş. ...
Manzara güzel ama ya yemekler?
Gümüşsuyu'ndaki Pucci Plus'ın portakallı ördekten Ayaspaşa kebabına kadar uzanan mönüsü çok zengin ama yemekler özen istiyor. Mekânın içinde 'Sushi Banchi' adlı bir suşi restoran da var. İstanbul'un gözde semtlerinden Gümüşsuyu, yıllarca yeme içme dünyasını bünyesinden uzak tutmuştu. ...
Finger Food: Parmakla yenen yiyecekler
Sandviç, hamburger, dürüm, piliç kanat gibi elle yenen yiyecekler, büfeden restorana da taşındı. Etlerinin kalitesi ve spesiyalleriyle dikkat çeken 'bi buçuk' adlı restoran da bu konseptin uygulayıcılarından. İnsanoğlu kaşık, çatal ve bıçağı keşfetmeden önce yiyecekleri eliyle koparıp ağzına ...
Paella da brunch mönüsüne girdi
Geç kahvaltı ile erken öğle yemeğinin birleşiminden oluşan 'brunch', pazar günleri ailece vakit geçirmenin en keyifli yollarından biri. Poğaçadan jumbo karidese kadar hiçbir şeyin eksik olmadığı brunch sofralarına bir yenisi daha eklendi: Paella-sangria ikilisi klasik brunch keyfine farklı bir soluk ...
Diğer Gurme Haberleri
Anne usulü tarif defteri, modern yemek kitabı oldu
20 dakikada aşure
Sıcak ortamlarda yemenin tadı başka
Istakozun yanında vişneli yaprak sarma
Yılbaşı sofrasına hindi yakışır!
Pazar yerinde çıtır balık
Ocakbaşının sırrı ustasındadır
İtalya'nın bağlarından bir kız geldi
Fransızlara parmak ısırtan Türk
Yazarlar
Murat Tunalı
Refik Durbaş
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Alışveriş
Hollywood yıldızları gibi olmak ya da olmamak!
Giyimleri, saçları, makyajları, aksesuarlarıyla ilgi çeken Hollywood yıldızları, her halleriyle göz kamaştırmayı ...
Zamanı durdurmanın yolları
Büyük taşlı takılar, klasik etek-ceket takımlar veya abartılı bir makyaj... Modayı takip edeyim derken, olduğunuzdan ...
Seksi... Erkeksi, bir o kadar da
Tüvit ceket, fötr şapka, triko süveter, kumaş pantolon, yelek, smokin ceketi... Çoğunlukla erkeklerin kullandığı bu ...
Spor
Yine yeneceğiz
G.Saray Teknik Direktörü Feldkamp, ligin ilk yarısında devirdikleri Beşiktaş'ı İnönü Stadı'nda da yeneceklerini iddia ...
Cimbom'un derbide bir numaralı kozu Ümit Karan
Ligde 9 golü bulunan Ümit, Beşiktaş derbisinde sarı-kırmızılı takımın en büyük gol silahı olacak. ...
Zeytin dalı
Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Türk halkının EURO 2008'de Milli Takımımız'dan sonra destekleyeceği ikinci ...
Cuma
Kare As: Sahaf
Eski kitapların arasında dolaşmak, tozlu raflara uzanıp geçmişi aramak bambaşka bir histir. ...
Eyvah, kızım geldi
Egoist ve her şeyi boşlamış Joe'nun hayatı, sekiz yaşındaki kızının aniden yaşamına girmesiyle değişir. ...
Yıldız gibi parlayın
Hollywood yıldızları gibi görünmeniz için tonlarca para harcamanıza gerek yok. Hem onlar da son zamanlarda abartılı ...
Dünya
Rusya ile zor günler kapıda
TÜRKSAM Başkanı Ogan'a göre, Rusya'da pazar günkü seçimler sonrasında ilişkilerde zorlu rekabetin yaşanacağı bir dönem ...
İsrail 'soykırım' için hazırlanıyor
Hamas'a yanıt veren İsrail'in saldırısında bebekler dahil 32 Filistinli öldü. İsrailli Bakan Yardımcısı, "Soykırıma ...