kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hatay'ın turunç, incir, kabak, domates tatlıları şekerlemeyi andırıyor.

Gayrimüslimlerden şekerleme gibi tatlılar

Hatay'ın yine geleneksel lezzetleri arasında yer alan ve gayrimüslimlerden gelen ceviz, patlıcan, turunç, kabak, domates gibi tatlılar kireçte pişiriliyor ve daha ziyade şekerlemeyi andırıyor. Bunların dışında Hatay'ın künefesi çok meşhur. Arap kültüründen gelen künefe, Hatay'da sabah kahvaltısında soğuk sütle birlikte yenirmiş. Hatta Lübnan'da ekmeğin arasına koyup yiyorlarmış. Burada künefenin hamurunu, ustası kendi döküyor. Peyniri ise memleketten geliyor. En az bir yıllık, kaynatılmış keçi peyniri kullanıyorlar. Kömbe dedikleri ve Hatay'da, Ramazan'da misafirlere sunmak için yaptıkları kurabiye, un, irmik, zeytinyağı ve tereyağı ile hazırlanıyor. Bademlisi, cevizlisi, fındıklısı ve sadesi var. İsteyenler Hatay Has Kral Sofrası'ndan kömbe satın alabiliyor. Ayrıca kırma zeytin, zahter, zeytinyağı, nar ekşisi gibi malzemeleri de satın alabilirsiniz.