kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye'nin en büyük 'boat show'u başlıyor

Yüzlerce teknenin yer alacağı Türkiye'nin en büyük yat fuarı Avrasya Boat Show yarın kapılarını açıyor. Fuara 250 firma bin 500 markayla katılacak..
Kapılarını ilk kez geçen yıl açan ve dünyanın en büyük ikinci boat show'u olan Avrasya Boat Show, yarın başlıyor. Geçen yıl 3 salonda yapılan fuar bu yıl 250 katılımcı ve bin 500 markayla 7 salonda düzenlenecek. SABAH'ın da sponsor olduğu Avrasya Boat Show 75 bin metrekare kapalı alanda gerçekleştirilecek.

EN BÜYÜK TEKNE
Avrasya Boat Show'un sektör sponsorluğunu üstlenen Numarine fuara dört modelle katılacak. Firmanın 102 RPH adlı teknesi 31 metre boyu ile Türkiye'de karada sergilenen en büyük tekne olacak. Numarine'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Malaz, Avrasya Boat Show'un sektöre yeni bir boyut getirdiğini, fuarın en büyük pazarlama aracı olacağını söyledi. Yatçılığın ülkemizde büyümekte olduğuna işaret eden Malaz, "Avrasya Boat Show'un geleceğini parlak görüyoruz. Fuarlarda bence en önemli konu fuar organizasyonunun bizleri iş ortağı olarak görmesidir" ifadesini kullandı. Fuarın bir diğer önemli ismi Concept Marine de Avrupa'nın en ileri gelcoat teknolojisi ile üretilen Atlantis tekneleriyle fuarda olacak. İtalya'nın en büyük tekne üreticisi Azimut Benetti Group tarafından üretilen Atlantis'in en büyük modeli olan Atlantis 55, 16.70 metre boya sahip.

ÖDÜLLÜ TEKNE SQUADRON
Fuarda yer alacak bir diğer ünlü tekne ise S68. Squadron modeli olarak suya indirilmesinden itibaren dünya basını tarafından övülen Squadron 68, sınıfında "2007 Motorboat of the Year" ödülünü kazandı. Fuarın katılımcılarından Galeon Yachts da 390 Fly ve 330 Fly modellerini denizseverlerle buluşturacak. Modern imalat teknikleri kullanarak ürettiği yatlarla Avrupa pazarındaki önemli tekne imalatçıları arasında yer alan Galeon'un 390 Fly modeli 11.76 m boya sahip ve 30 knot sürat yapıyor. Trio Spor Araçları ve Ticaret ise Türkiye temsilcisi olduğu Bayliner, Maxum ve Meridian teknelerinin 2008 modelleri de yine Avrasya Boat Show' da olacak. Tekneler arasında bu yıl, ürün yelpazesine yeni girmiş modeller de bulunacak. Motoryat sınıfında Bayliner 340, günlük gezi tekneleri sınıfında Maxum 1800 ve Lüks Motoryat sınıfında Meridian 391 ülkemizde ilk kez sergilenecek ürünler arasında.
Haberin fotoğrafları