kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türbanlılar derse girdi rektörler şaşkın halde

Nergis DEMİRKAYA ANKARA
YÖK Kanunu ve yönetmelikler değişmeden türbanlıların okullara giremeyeceğini savunan rektörlerden hükümete çağrı: Bizleri öğrencilerle karşı karşıya getirmeyin..
Türbanı üniversitelerde serbest bırakan anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadan türbanlı öğrencilerin üniversitelere gelmesi rektörleri zor durumda bıraktı. Nasıl bir tavır alacakları konusunda şaşkınlık yaşayan rektörler, hükümete çağrı yaparak bir an önce gerekli yasal düzenlemenin tamamlanmasını istediler. Üniversitelerin farklı uygulamaları nedeniyle çaresiz kaldıklarını, ne yapacaklarını bilemediklerini anlatan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ise, "Bizi öğrenci ile karşı karşıya getirmeyin" diyerek hükümete seslendi. Akbulut, hükümetten öğrencilere, "Yasa ve yönetmelik değişikliğini bekleyin" çağrısında bulunmasını istedi.

REKTÖRLERDEN ÜAK ÇAĞRISI
Türbana yönelik sert eleştirileri ile bilinen Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran da anayasa değişikliğinde kılık kıyafetle ilgili düzenlemenin yasayla belirleneceği vurgusu bulunduğuna dikkat çekerek, bu değişiklik yapılmadan türbanlı öğrencilerin üniversiteye giremeyeceğini söyledi. Akbulut ve Yurtkuran, "Üniversitelerde tahrikler olur, kargaşa ortamı yaşanırsa bu durumda Üniversitelerarası Kurul toplantısının olağanüstü yapılması gerekeceğini" söyledi. ÜAK Başkanı Mustafa Akaydın ise çeşitli kongrelere katılmak için 12 gün sürecek yurtdışı gezisinde. ÜAK'nın toplanması için Akaydın'ın Türkiye'ye dönmesi gerekiyor. Akaydın, 22 Şubat tarihinde dönmüş olacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durul Ören ise, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, "Biz rahatsız olduğumuz şeyleri ifade ettik. Ama yasalara uymak zorundayız" dedi.