kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hilay Büyükbaş savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tavacı Recep Usta'da 180 bin YTL'lik tava

Ali BALCI-Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
Otoparkta cipi çalınan Hilay Büyükbaş ile restoran sahibi Recep Budak mahkemelik oldu. Budak, "Zararı karşılayacaktım, ancak beni karaladığı için vazgeçtim" dedi..
Ixir İstanbul Organizasyon Genel Müdürü Hilay Büyükbaş 25 Kasım 2007'de arkadaşlarıyla İstanbul Etiler'deki Tavacı Recep Usta adlı restorana gitti. Büyükbaş, aracın anahtarını kapıdaki otoparkçılara teslim etti. Ancak kaskosu da olmayan 180 bin YTL'lik Range Rover Sport cip çalındı. Otoparkçılar polise Büyükbaş'ın cipini kendi otoparklarına götürdüklerini, anahtarını sol lastiğin üstüne bıraktıklarını, ancak otopark görevlisi tuvalete gittiğinde aracın çalındığını söyledi.

'AYNISINI ALACAĞINI SÖYLEMİŞTİ'
Olayın ardından Recep Budak'ın kendisini arayarak zararını karşılamak istediğini söylediğini anlatan Büyükbaş, "5 Ocak tarihine kadar zaman tanımamı istedi. Cip bulunamazsa aynısını alacağını söyledi. Ancak süre dolunca bana zararımı karşılamayacağını bildirdi. Ben de suç duyurusunda bulundum" diye konuştu. Ünlülerin uğrak yeri olan Tavacı Recep Usta adlı restoranın sahibi Budak, olayın doğru olduğunu, ancak kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. 25 Kasım 2007'de kendisi Ankara'da olduğu sırada restoranında böyle bir olay yaşandığını anlatan Budak, şunları söyledi: "Ben olayı duyar duymaz İstanbul'a geldim. Bu bayanı arayarak, 'Olay benim mekânımda meydana gelmişse ben sizin zararınızı karşılarım' dedim. Kendisinden 5 Ocak'a kadar süre istedim. Ancak kendisinin sağda solda beni ve işyerimi kötülediğini öğrenince cipi almaktan vazgeçtim" dedi. Aracın değerinin 180 bin YTL olduğunun söylendiğini, ancak kaskosunun bulunmadığını belirten Budak şöyle konuştu: "Cipte bulunan 10 bin Euro değerindeki yeni aldığı eşyaların da kaybolduğunu söyleyip 200 bin YTL'ye yakın para istedi. Ayrıca bizim otoparkımız yok. O dönemde restoranımızın bulunduğu caddede valeler vardı. Onlar bahşiş usulü çalışırdı. Zaten otopark fişi de yok. Arabayı bırakıp bırakmadığı bile belli değil."
Haberin fotoğrafları