Şu an
10 Şubat 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
10 Şubat 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Etiler'deki kabapçılar, öğle saatlerinde de tıklım tıklım oluyor.
Etiler'de et yeniyor
Etiler adeta bir kebap diyarına dönüştü. Semtte neredeyse her köşe başında bir kebapçı var. Üstelik sanat camiasından futbolculara kadar kimi arasanız burada bulabilirsiniz. Bölgedeki kebapçıları inceledik ve Etiler neden kebaba doymuyor, işin sırrını araştırdık.... ...
Yaşam dosyaları
Aşkın Yıldönümü
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak dahi istemediği Sevgililer Günü...Aşık nasıl olunur? İlk görüşte aşk var mı? İşte bilim gözüyle aşk....
Yorgunluktan kurtulma yolları
Bugünlerde her zaman yaptığınız işler sizi her zamankinden daha fazla mı yoruyor? 'Hangi vitamini...
2008 için yıldızlar ne diyor?
2008 yılında sizi neler bekliyor, yıldızlar sizin için ne öngörüyor? Yeni bir aşk mı, yeni bir iş...
Çikolata butiklerinden çıkmak zor
Küçük külâhlara dört beş çikolata doldurtup taze taze yenilebilecek çikolata butiklerinin sayısı ülkemizde artıyor. Gerçek tutkunları da kakaonun kökenlerini bile araştırıyor. Yıllar önce Avrupa'da bir süre öğrenci olarak bulunduğum sırada dolaştığım kentlerde çikolata butiklerine içim giderdi. ...
Japonlar için yemek bir sanattır
Japonya'da yalnız restoranlarda değil evlerde de yemeklerin önce göze hitap etmesi beklenir. Büyük bir titizlikle hazırlanan suşiler, soya fasulyeleri tabağa o kadar özenle yerleştirilir ki görenler doyar. Dünyanın yeme içme merkezi New York, Avrupa'nınki ise Londra'dır bana göre... ...
Balık restoranında mönü isteme raconu
Ülkemizdeki lüks balıkçılarda mönünün yerini mostra tezgâhları ve meze tepsileri alıyor. Balık restoranlarını dolaştık ve işin erbaplarına sorduk: "Bize niye mönü vermiyorsunuz?". 'Türk insanı bonkördür.' Bunu biz değil, balık restoranlarının işletmecileri söylüyor. ...
Yemek kitapları iştah açıyor
Pratik tarifleri ve renkli fotoğraflarıyla iştah açan yemek kitapları, yeme içme meraklılarının yardımcısı haline geldi. Yeme içme dünyasındaki gelişmelerin önemli bir göstergesi de kitabevlerinin raflarını süsleyen yemek kitaplarının sayısıdır. ...
Karanlıkta yemeğin tadı yok
Paris'ten sonra Londra'da da açılan 'Dans le Noir?' ('Karanlıkta mı?') adlı restoranda, tamamen karanlık bir ortamda yemek yemek ilginç ama hiç de kolay değil. Görmeyen garsonların çalıştığı restoranda, yemeklerin ne olduğunu anlamakta zorlanabilirsiniz. Bugüne dek pek çok restoranda yemek yedim. ...
Komşular aşure bekler
İçinde 41 çeşit malzeme olması gereken, hemen her evde pişirilip din ayrımı gözetmeksizin bütün komşuların birbirine ikram ettiği aşureyi sevmeyen yoktur. Laik mahalle baskısı yüzünden evde dua okutmaktan çekinenlerle böyle bir baskının olmadığını öne sürenler arasında hararetli tartışmaların ...
İşte Hz. Mevlana'nın damak zevki
Konyalı gurme ve yemek yazarı Nevin Halıcı, Hz. Mevlana'nın şehrinde 'Mutfak Dostları'nı ağırladı. Onları, Mevlana'nın sofrasını süsleyen yemeklerin yanı sıra Konya'nın ilginç yemek gelenekleriyle de tanıştırdı. Biz de bu 'ziyafeti' yerinde izledik. ...
Yerel pazarlar tarihe karışacak
Ege'nin en renkli pazarlarından Tire'deki kira uygulaması, İstanbul'daki Kadınlar Pazarı'nın 'kentsel dönüşüm' için kapatılacak olması, pazar yerlerinin geleceğini tehlikeye soktu. Size bir soru sormak istiyorum: Hijyenden yana mısınız, yoksa sağlıksız, pis olandan yana mı? "Bu ne biçim soru; tabii ...
Yılbaşının keyfi evde çıkar
Yılbaşı gecesini evde geçirmenin birçok avantajı var. Kendi hazırladığınız yemekleri yerken, sevdiklerinizle istediğiniz müziği dinleyip sohbet ederek gecenin keyfini çıkartabilirsiniz. Ayrıca dışarıda gereksiz yere para harcamamış da olursunuz. ...
62 yıllık ustasından etin püf noktaları
Celal Bayar onun restoranında yemek yiyebilmek için 17 dakika kuyrukta bekledi; Gorbaçov, Jacques Chirac onun etlerinin tadına bakmadan İstanbul'dan gitmedi. En lezzetli etin Trakya'da yetiştiğini söyleyen Beyti Güler'den kurban bayramı için öneriler aldık. ...
Diğer Gurme Haberleri
Hem kızarız hem yeriz
Çayın yemekle buluşması
Zeytinyağı nasıl kurtulur?
Genç ve taze şarap içme zamanı
Dikkat! Koklamak bile paralıdır
Komşunun şarabı imam bayıldıya yakıştı
Honça'da elma kakı ile armut dıdısı
İspanyollar yemek için yaşar
Onların mutfağında kasap havası esiyor
Yazarlar
AHMET ÖRS
Çikolata butiklerinden çıkmak zor
Küçük külâhlara dört beş çikolata doldurtup taze taze ...
Öncel Öziçer
Turgay Noyan
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
14 Şubat'ta bekârlar 'sultanlıklarını' ilan ediyor
Sevgilisi olmayanlar için büyük bir zulümdür 14 Şubat. Neyse ki artık bekârlar da hatırlanıyor; medeni durumlarını gurur ...
Tanık koruma estetiği yüz naklinden çok daha zor
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. ...
A'dan Z'ye ilkbahar
Her yeni sezonla birlikte karşımıza yepyeni trendler çıkıyor. 2008 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında da çiçek desenleri, ...
Teknoloji
Yürüyerek cep telefonunuzu şarj edin
Amerikalı ve Kanadalı bilim insanları, vücut hareketlerinden enerji elde eden bir cihaz geliştirdiler. ...
TAV, uçakların iniş kalkış bilgilerini cebe gönderecek
Uçakların İstanbul, Ankara ve İzmir'de TAV havalimanına iniş kalkış bilgileri 2811'e uçuş numarasını gönderen herkesin ...
İstanbullu, karda yolu cepten buldu
Turkcell ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışması ile Turkcell abonelerinin kullanımına sunulan İBB CEP ...