Detoks için en faydalı yiyecekler
Sarmısak: Kardiyovasküler hastalıkların risklerini azaltmaya yardımcı olmasının yanında, karaciğer enzimlerine yardım ederek zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına destek olur.
Brokoli: Kansere karşı savaşta en güçlü dostlarınızdan biri olan brokolinin filizleri, aynı zamanda enzimleri uyarıcı etkiye de sahiptir.
Su teresi: Su teresini salatalarınızda, çorbalarınızda ve sandviçlerinizde kullanabilirsiniz. Küçük yeşil yaprakları, vücutta biriken hücreler arası veya damar içi fazla sıvıyı atar ve idrar çıkışını arttırır. Ayrıca tereler, mineral bakımından da oldukça zengindir.
Yeşil yapraklı sebzeler: Bu sebzeleri çiğ ya da haşlanmış olarak da yiyebilirsiniz. İçerdikleri klorofil, vücuttaki metal ve pestit gibi toksinleri dışarıya atmaya ve karaciğeri korumaya yarar.
Limon: İçerdiği C vitamini limonun 'detoks vitamini' olarak ün salmasını sağlamıştır. Limon, bazı toksinleri suyla çözülebilecek bir şekilde ayrıştırır.
Yeşil çay: Vücudunuzdaki kanı daha akışkan hale getiren yeşil çay, güçlü bir antioksidandır. Bunun yanında yeşil çayda bulunan kateçin maddesinin karaciğer fonksiyonlarını hızlandırdığı belirlenmiştir.
Lahana: Bu sihirli sebze detoks işlemlerine yardımcı olur. Özellikle salatası sağlığa çok yararlıdır.
Tahin: Karaciğerde bulunan hücreleri, alkol ve diğer kimyasallardan korur. Lezzetli tadı ile tahin; sağlık ve damak dostu yiyecekler arasındadır.
Pire otu: Bu otsu bitki kolestrolü düşürmeye yarar. Az miktarda pire otu tüketmek, bağırsaklarınızın temizlenmesine yardımcı olacaktır.
Yayın tarihi: 9 Şubat 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/09/gny/haber,FCFC14BA611444A39CE4073003AF849F.html
Tüm hakları saklıdır.