kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mayoyla dolaşacağım bir projede yer almam!

BAŞAK ÇOKAN - MAGAZİN
atv'nin sevilen dizisi 'Sessiz Gemiler'de canlandırdığı 'İpek öğretmen' rolünün kendisine çok benzediğini söyleyen Aysun Kayacı: 'Biraz güzelliğini gösterelim' dedikleri filmlere malzeme olmak istemiyorum. Açık sahneli film teklifleri geldi ama ben mayolu görünmeye bile karşıyım..
Eski manken-yeni oyuncu Aysun Kayacı, 'aptal sarışın' rollerinden sıyrılmak için büyük mücadele verdiğini ve atv'nin duygu yüklü dizisi 'Sessiz Gemiler'de canlandırdığı 'İpek öğretmen' karakterini çok sevdiğini söyledi. Rolüne aşık olduğunu belirten Kayacı, "İpek de benim gibi çok kırılgan ve naif ruhlu. Onda kendimden çok şey buluyorum. İnsanlar beni uçuk kaçık sanıyor ama aslında öyle değilim" dedi. NTV'de yayınlanan 'Haydi Gel Bizimle Ol' adlı programda Müjde Ar, Pınar Kür ve Çiğdem Anad'la, gündeme dair yorumlar yapan Kayacı "Mankenliği bırakalı üç yıl oldu ama bana hâlâ manken diyorlar" diye dert yandı.

İNSANLAR İPEK'E İNANDI

* 'Doktorlar'dan 'Sessiz Gemiler'e nasıl transfer oldunuz?
'Doktorlar' dizisindeki oyunculuğum çok beğenilmemişti. 'Sessiz Gemiler'de canlandırdığım 'İpek' karakteri ise benim için iyi bir fırsat oldu. O çok naif, kırılgan, masum ve çekingen biri...

* İpek'i kendinize yakın buldunuz galiba...
Mankenlik hayatım boyunca uçuk kaçık ve dışa dönük gözüktüm. Benim içimde olan naif, yumuşak başlı kız, İpek ile ortaya çıktı. Bu rolle, benim içimde varolan şeyleri ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Daha yapılacak çok şey var ama insanları İpek'e inandırdığımı düşünüyorum.

* Oyunculuğa dair 'yapmam' dediğiniz kurallarınız var mı?
Mayolu görünmeye bile karşıyım. Açık sahnelerin yer aldığı sinema filmlerinden çok teklif aldım ama kabul etmedim. Okulundan yetişmiş bir oyuncu olsaydım, bu ayrımı yapmazdım. 'Biraz da güzelliğini gösterelim' dedikleri filmlere malzeme olmak istemiyorum. 'Sessiz Gemiler'de beni kullanış biçimleri çok hoşuma gidiyor. Bol kıyafetler giyip, saçımı topluyorum ve hiç makyaj yapmıyorum.

SAĞLAM ADIMLAR ATTIM

* Siz normal yaşantınızda da sadeliği seviyorsunuz...
Sadeliği seviyorum ve çok fazla makyaj yapmıyorum. Olduğum gibi olmaya çalışıyorum. Abartılı makyaja da gösterişli giysilere de erken yaşta doydum.

* 'Sessiz Gemiler'de sevdiği adamın evli olduğunu öğrenip, yıkılan bir kızı oynuyorsunuz...
İpek'in yaşadıkları çok dramatik. İnsanlar beni izleyip, çok ağladıklarını söylüyor. Herkesin başına gelebilecek bir durum ve bu yüzden yadırgamamak gerekiyor. Bir piyango bileti var ve ikramiyenin çıkıp çıkmayacağı yakında belli olacak.

* Size böyle bir para çıksa her şeyi bırakıp gider misiniz?
Bu aralar ülkeden gitmek gibi bir moda var. Genellikle gençken insan bu tarz düşüncelere kapılıyor. Kendisini aşmak istiyor. Ama benim ülkemden gitmek gibi bir niyetim yok. Ben bu ülkede yaşıyor olmaktan çok mutluyum.

* Kendinizi şanslı bir insan olarak görüyor musunuz?
İnsanın kendisini yetiştirmesi ve iyi bir eğitim alması çok önemli. Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra yüksek lisans da yapacağım. Benden şanslı olup, şanslarını kullanamayanlar da var. İnsanların sevgisi ve nefreti arasında çok ince bir çizgi var. Bu nedenle dikkatli olmak gerekiyor. Ben hep tek başıma karar verdim. Hem çok korkak, hem de çok güçlüyüm. Adımlarımı hep sağlam attım.

BEN 'İZLENESİ' BİR KIZIM

* İnsanlar hayatlarında hatalar yapabiliyor ama siz bu konuda temkinlisiniz...
Biz toplumun aynası gibiyiz. Ben kendimi sadece kendime karşı sorumlu hissediyorum. Televizyonda izlenilesi bir şeyler yaparsan izliyorlar. İzlenilesi bir kız olmazsam, insanların ilgisini çekmem. NTV'deki programda, insanlar benim az göründüğümü söyleyip e-mailler atıyor. Çünkü beni izlemek hoşlarına gidiyor! Komedi yaptığımda insanlar gülüyor, dramatik rollerimde ağlıyor. İnsanlar bende her zaman merak edecek ve izlenecek bir şeyler bulabiliyorlar.

* Oyunculuğa dair beklenti ve hedefleriniz neler?
Çok fazla teklif aldım. Çok iyi yönetmenlerle çalışıp, kendimi denemek ve görmek istiyorum. Çalışmaya ve emek vermeye çok hazırım. Oyunculuk yapmaktan çok keyif alıyorum. Çağan Irmak ve Sinan Çetin gibi iyi yönetmenlerle çalışmak isterim. Hiçbir zaman mayoyla ortalıkta gezeceğim filmleri tercih etmedim.