1988 yılından bu yana Kavaklıdere firması da kasımın üçüncü perşembesi, aynı teknikle üretilmiş, o yılın genç beyaz ve kırmızı şaraplarını Primeur markası altında piyasaya sunuyor. Primeur'ler genç ve taze oldukları için aroma açısından zenginler. Bu şaraplarda özellikle muz, ananas ve taze meyve kokuları hissediliyor. Ancak aromaları en iyi biçimde algılayabilmek için bekletmeden içmekte yarar var. Başka deyişle, bu yılın Primeur şaraplarını önümüzdeki birkaç ay içinde tüketmek gerek. Herhangi bir markette raflarda kalmış, geçen yıllara ait Primeur şaraplardan ise uzak durmak gerekiyor. Başlangıçta kırmızı Primeur'lerde Boğazkere ve Öküzgözü, beyazlarda ise Emir üzümleri kullanılırken, bu yıl kırmızı sadece Öküzgözü, beyaz ise Sultaniye üzümünden yapılmış ve özellikle kırmızısı geçen yıllara göre daha kaliteli. Güzel sanatlar fakülteleri öğrencileri arasında düzenlenen yarışmayla Primeur'lerin etiketleri üzerindeki pullar ise genç sanatçılara yaptırılıyor. 2007 etiketleri, yarışmanın bu yıl birincisi Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden E. Engin Dağtekin'e ait. Artık bütün dünyada giderek daha fazla ilgi gören ve gelenekselleşen genç şaraplar, son yıllarda Türk şarap piyasasında da aranmaya, içilmeye başlandı.
Yayın tarihi: 20 Ocak 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/20/pz/haber,7F8427E6D1924CE9B85C0CFB68355A5D.html
Tüm hakları saklıdır.