kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nasıl 'Turkish delight' oldu?

10.11.2007
1777'lerde sarayın şekercisi olarak çalışan Hacı Bekir'in lokumu, 100 yıl önce bir yabancı tarafından İngiltere'ye götürüldü ve böylece 'Turkish delight' adıyla tüm dünyada tanındı. Osmanlı'nın Şekercibaşısı Hacı Bekir, aslen Kastamonulu. Ancak şekerciliğe İstanbul'da çıraklıkla adım atıyor. Çıraklık, kalfalık derken 1777 yılında kendi dükkânını açarak ustalık dönemi başlıyor. Hacı Bekir'in kaymaklı lokumununun tadı sarayda öyle çok beğeniliyor ki II. Murat kendisi için yapılan bin bir çeşit şekerleme önüne gelince içlerinden Hacı Bekir'i seçiyor.