kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hasan Danışmaz mahkemece tutuklandı.

Katliamcı baba: Çocuklar sağ mı?

Ahu BOZLAR - SABAH
Yakalanan Hasan Danışmaz jandarmaya ilk olarak "Emrullah öldü mü?" diye sordu ve "Çocuklarım" diye ağlamaya başladı..
Trabzon'un Sürmene ilçesinde Hasan Danışmaz (37), pazartesi gecesi Soğuksu mahallesindeki evlerinde çıkan tartışma sonucu eşi Hashatun Danışmaz (41) ile çocukları Melek (18), Coşkun (17), Havva (15) Emrullah (13), Hasan (7) ve Nurten'i (3) tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan zanlı, önceki gün ilçeye bağlı Armutlu köyünde boş bir dağevinde yakalandı.

'Oğlum saldırdı'
Danışmaz'ın kendisini yakalayan güvenlik güçlerine "Emrullah öldü mü?" diye sorduğu ve "Çocuklarım" diye ağlamaya başladığı öğrenildi. Güvenlik güçlerine, yakınlarına bildirilmesi için bir çay fabrikasından 14 bin YTL alacağı olduğunu söyleyen Danışmaz, sorgulamasında çelişkili ifadeler verdi. Eşi ile kendisine boşanma davası açtığı için tartıştığını belirten Danışmaz olay anını hatırlamadığını söyledi. Danışmaz'ın ayrıca "İlk önce oğlum bana saldırdı. Eşime ait silahı oğlum eline alınca ben de onun elinden aldım" dediği de belirtildi. Savcılıkta susma hakkını kullanan ve ağladığı belirtilen Danışmaz mahkemede tutuklandı.

Baba cenazeyi aldı
Bu arada, Hasan Danışmaz hakkında, en büyük oğlu Coşkun Danışmaz'ı darp ettiği gerekçesiyle, Sürmene Sulh Hukuk Mahkemesi'nde kamu davası açıldığı ortaya çıktı. Eşi Hashatun Danışmaz'ın, zanlıya 6 Ağustos 2007 tarihinde boşanma davası açtığı, olay günü bununla ilgili adliyeye gittiği öğrenildi. Öte yandan öldürülen Hashatun Danışmaz'ın babası Şevket Danışmaz, Sürmene Devlet Hastanesi'nde "Kızımı isteyerek verdim damadıma. Canlısını verdim, ama ölüsünü damadımın ailesine vermem" dedi ve kızının cenazesini aldı. 6 çocuğun cenazesi ise babalarının yakınları tarafından Sürmene'nin Türkeli köyündeki iki ayrı mezarlığa defnedildi. Cenazede kardeşine lanet yağdıran zanlının ağabeyi Emrullah Danışmaz "Asın bu adamı" diye feryad etti.