Şu an
6 Ocak 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
6 Ocak 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
İşte Hz. Mevlana'nın damak zevki
Konyalı gurme ve yemek yazarı Nevin Halıcı, Hz. Mevlana'nın şehrinde 'Mutfak Dostları'nı ağırladı. Onları, Mevlana'nın sofrasını süsleyen yemeklerin yanı sıra Konya'nın ilginç yemek gelenekleriyle de tanıştırdı. Biz de bu 'ziyafeti' yerinde izledik. ...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Yılbaşının keyfi evde çıkar
Yılbaşı gecesini evde geçirmenin birçok avantajı var. Kendi hazırladığınız yemekleri yerken, sevdiklerinizle istediğiniz müziği dinleyip sohbet ederek gecenin keyfini çıkartabilirsiniz. Ayrıca dışarıda gereksiz yere para harcamamış da olursunuz. ...
62 yıllık ustasından etin püf noktaları
Celal Bayar onun restoranında yemek yiyebilmek için 17 dakika kuyrukta bekledi; Gorbaçov, Jacques Chirac onun etlerinin tadına bakmadan İstanbul'dan gitmedi. En lezzetli etin Trakya'da yetiştiğini söyleyen Beyti Güler'den kurban bayramı için öneriler aldık. ...
Hem kızarız hem yeriz
Her gün sofralarında afiyetle et yiyenlerin bayramda kurban kesimini eleştirmelerine ne demeli? Asıl tartışılması gereken kurbanın hangi ortam ve koşullarda kesildiği olmalı. Bir Kurban Bayramı'nı daha geride bırakıyoruz. ...
Çayın yemekle buluşması
Tiryakilerin vazgeçilmez içeceği çayı, et, balık ya da hamur yemeklerine eklemeyi hiç denediniz mi? Yaseminli, limonlu ya da yeşil çaylı soslarla hazırlanan yemeklerin lezzeti, çayın alıştığımız gibi yalnızca bir 'eşlikçi içecek' olmadığını ispatlıyor. ...
Zeytinyağı nasıl kurtulur?
Bu yıl Ayvalık'ta üçüncüsü düzenlenen 'Zeytin Hasat Günleri'nde yerel üreticilerin birbirinden güzel zeytinyağları tadıldı. Devletimiz de AB üyelerinin kendi zeytincilerine yaptığı desteğin yarısını üreticilerimize sağlarsa, kimse bizim zeytinlerimizi ve zeytinyağlarımızı tutamaz. ...
Genç ve taze şarap içme zamanı
Dünyada tam 159 ülkede genç şarapları içme sezonu başladı. Fransa'da Beaujolais şaraplarının başlattığı bu uygulamaya, Türkiye'de de Kavaklıdere firması Primeur şaraplarıyla katıldı. Birkaç ay içinde tüketilmesi gereken bu şarapların meyvemsi ve hafif bir tadı var. ...
Dikkat! Koklamak bile paralıdır
750 gramı 143 bin avroya satılıyor, toplamaya köpek ve tüfeklerle gidiliyor. Görüntüsü yamuk bir patatesi andıran ama dünyanın en pahalı yiyeceklerinden biri olan beyaz trüf mantarının kokusu bile para ediyor. Tadı biraz acımtırak. Aslında fazla aroması da yok gibi. Ancak kokusu oldukça yoğun. ...
Komşunun şarabı imam bayıldıya yakıştı
Türk-Yunan Dostluk Derneği'nin davetiyle İstanbul'a gelen Yunan gurme Marios Kalfaoğlu, Yunan şaraplarını tanıttı. Yaz aylarında büyük bir yangın geçiren Mora Yarımadası'nda üretilen şaraplara, imam bayıldı ve hünkâr beğendi gibi Türk yemekleri eşlik etti. ...
Honça'da elma kakı ile armut dıdısı
Tokat'ın, isimleri kadar lezzetleri de orijinal olan geleneksel yemekleri, geçen hafta Mutfak Dostları Derneği'nin sofrasına konuk oldu. Tokat'ta bir düğün geleneği olan 'Honça yemeği'ni yaşatmaya çalışan Deniz ve Adnan Şahin çifti, derneğin gecesinde bu ilginç yemekleri hem hazırlayıp hem tanıttı. ...
İspanyollar yemek için yaşar
Geçtiğimiz hafta İstinye Park'ta açılan bir tapas barın mönüsünü hazırlamak için İspanya'nın en ünlü şeflerinden biri Türkiye'ye geldi. Pep Manubens, İspanyolların yemek adetlerini anlattı ve ortamı ısıtan küçük mezelerin sırrını açıkladı. Yemek trendleri her geçen gün değişiyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Onların mutfağında kasap havası esiyor
Şeflerin dünya turu
'Risottonun kralını yaparım'
Filipinli kadınları baştan çıkaran pastacı
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
'Dünya' restoranları yolda...
Kırmızı biberin acılı tarihi
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Mönülere yaz geldi
Yazarlar
AHMET ÖRS
Yerel pazarlar tarihe karışacak
Ege'nin en renkli pazarlarından Tire'deki kira ...
Gülse Birsel
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Yeni yıl renkleri ve modelleriyle kışkırtıyor
Moda dünyasında çılgın bir yıla noktayı koyduk. Ünlü moda tasarımcısı Valentino bu renkli dünyaya veda etti, Marc Jacobs ...
Şükrü Dudu: Tayyip Erdoğan bıyığını kesmeli
Bu kış top sakal tarih oluyor, yerini kirli sakal alıyor. Saçta ise son trend, George Clooney'ninki gibi keskin hatlı ...
50'sinden sonra nasıl giyinmeli?
Bol aksesuar takan, yırtık jean ile dolaşan orta yaş erkeklerin hepsi bir felaket! Genç görünmeye çalışmak yerine, olgun ...
Teknoloji
Türkiye internet kullanımında 16. sırada
İnternet pazarlama alanında faaliyet gösteren bir firmanın hazırladığı ''Dünya ve Türkiye İnternet Raporu 2007'' ...
Bilgisayarda vakit geçirme süresi 15 saate çıktı
Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesinin Ankara'daki internet kafelerde yaptığı araştırma, dünyada da giderek artan ...
Çok küçük, çok ucuz bir dizüstü
Çin Halk Cumhuriyeti'nin önde gelen bilgisayar firmalarından ASUSTeK, işlemci piyasasının lideri Intel'le ortaklaşa bir ...