kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Adana'da cinnet dehşeti: 4 ölü

Yeni Haber
Adana'nın Karataş ilçesinde cinnet getiren şahıs dehşet saçtı. Biri polis memuru olmak üzere toplam 9 kişiyi vuran şahıs, daha sonra intihar etti. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti. Yaralılar Adana'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay Karataş ilçesi Karşıyaka Mahallesi Mutlu Dede Caddesi'nde dün gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi.
İddiaya göre, dört yıl önce ilçede kardeşleri ile ekmek fırını işleten ancak iflas ederek maddi krize giren Yusuf Balıkçı (48), bir çok kez olduğu gibi yine akşam saatlerinde eşi Zehra Balıkçı'yı yanına alarak 01 BJ 528 plakalı otomobiliyle kayınbabası Nevzat Bayrak'ın evine geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre uzun süredir işsiz olan ve sık sık alkol aldığı ileri sürülen Yusuf Balıkçı, kayınbabasında yemek yedikten sonra henüz bilinmeyen bir nedenden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle belindeki taşıma ruhsatlı tabancaya sarılan Yusuf Balıkçı, çevresindeki insanları tek tek kurşun yağmuruna tuttu.

Balıkçı'nın silahından çıkan kurşunlar ile ağır yaralanan kayınpederi Nevzat Bayrak, kaynanası Aysel Bayrak olay yerinde hayatını kaybetti. Karataş Belediyesi'nde Garaj Amiri olarak çalışan ve 9 ay sonra emekliye ayrılmayı planlayan 3 çocuk babası Nevzat Bayrak'ın kız kardeşi Gönül Özcan da ağır yaralı halde ambulansla kaldırıldığı Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Ortalığın kan gölüne döndüğü cinayette Yusuf Balıkçı'nın silahından çıkan kurşunlardan yaralanan eşi Zehra Balıkçı, ölen Gönül Özcan'ın eşi Yücel Özcan, Özcan çiftinin 13 yaşındaki çocukları Orçun Özcan, komşuları Ali Saygın Adana Devlet, Balcalı Hastanesi ve Özel Universal Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Cinayete müdahale etmek üzere gelen polis memuru Erkan Bektaşlı'yı da silahla yaralayan bir kız çocuğu babası Yusuf Balıkçı daha sonra kafasına sıkarak intihar etti. Balıkçı, düştüğü evin dış kapısının önünde hayatını kaybetti.

Polis memuru Bektaşlı, Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ödürülen Nevzat Bayrak'ın akrabası Karataş Belediye Başkanı Ali Bayrak diğer akrabalarıyla birlikte olay yerine geldi. Üzgün olduğu gözlenen Başkan Ali Bayrak, herkesi dehşete düşüren hadiseyle ilgili bir yorum yapmadı.
Cumhuriyet Savcılığı, dört kişinin hayatına mal olan saldırıyla ilgili geniş çaplı inceleme yaptı. Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri konuyu kendileri açısından değerlendirdi. Cenazeler otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.