Otomotivcileri bu teşvikler çekiyor
İLİŞKİLİ HABERLER
Otomotivcileri bu teşvikler çekiyor
DEV otomotiv firmaları, yatırım için çeşitli teşvikler istiyor. Başta Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti olmak üzere birçok Doğu Avrupa ülkesi, yabancı yatırımcılara teşvik sağlıyor. Yabancı yatırımcılara sağlanan 10 yıllık vergi tatili, kurumlar vergisi indirimi ve Ar-Ge teşvikleri,bu ülkelerin yıldızını parlatıyor. Yatırım için Çek Cumhuriyeti ile Türkiye arasında kalan Güney Koreli Hyundai, sonunda verilen teşvikler nedeniyle tercihini Çek Cumhuriyeti'nden yana kullanmıştı. Türkiye'de hafif ticari araç üretmek isteyen Japon Toyota'nın da yeni yatırım için vergi teşvği istediği konuşuluyor.
* Çek Cumhuriyeti: Yeni yatırım yapanlara 10 yıllık vergi tatili sağlıyor.
* Macaristan: Ar-Ge faaliyetlerine yapılan harcamanın yüzde 200'ü kurumlar vergisi dışında tutuluyor. Vergide yüzde 25-30'a varan indirim uygulanıyor. Vergi 5 yıla yayılıyor.
* Polonya: Serbest bölgelerde kurumlar vergisinde yüzde 50'lik avantaj veriyor.
* Slovakya: Yatırımı genişletme ve yenileme projesine 10 yıllık vergi tatili sağlarken, yeni yatırımlarda ise yüzde 50'lik vergi avantajı veriyor
![](https://arsiv.sabah.com.tr/i2/sp.gif)
İLİŞKİLİ HABERLER
Otomotivcileri bu teşvikler çekiyor
Yayın tarihi: 28 Aralık 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/28//haber,1006E144E8B6472CA02A82BE1A0ECB98.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.