kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DTP'de çözüm yanlısı ve talimat alan iki grup var

ECEVİT KILIÇ
ECEVİT KILIÇ
Af pişmanlık gibi rencide edici kavramlarla değil, bir toplumsal barış projesi olarak gelmeli. Asker, Kürt sorununun çözümü noktasında fikir değiştirdi. Siyasi çözümün tek çare olduğu dönemdeyiz..
* DTP bu süreçte nasıl bir yol izleyecek?
En zorda olanlar DTP'liler. Bir taraftan "PKK'ya terör örgütü deyin", öteki taraftan kendi tabanlarından onurlu bir barış baskısına maruz kalıyorlar. Oğlu dağda olan adam DTP'ye oy vermiş, DTP'nin adamın oğluna terörist demesini bekliyorsunuz. İçlerinde talimata göre hareket eden bir grup da var. Diğer taraftan çözüm peşinde olan politikacılar var. Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Sırrı Sakık gibi. En önemlisi ise eşzamanlı olarak hem PKK hem de DTP'nin Kemalist siyaset bayrağını yükseğe kaldırması.

* Kemalizmi mi savunuyorlar?
Cumhuriyetin kuruluşunda uygulanan Kemalist modernleşme projesi, Kürt modernleşmesi için aynen kullanılıyor. DTP, laikliği din ile siyaset arasındaki ilişki için değil modernite için kullanıyor. Bunun adı Kürt Kemalizmi'dir. Bu Kürt toplumunu yetkili ehliyette görmeyen ve aydınlatmayı dayatan Jakobenci siyaset.