Şu an
23 Aralık 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
23 Aralık 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
62 yıllık ustasından etin püf noktaları
Celal Bayar onun restoranında yemek yiyebilmek için 17 dakika kuyrukta bekledi; Gorbaçov, Jacques Chirac onun etlerinin tadına bakmadan İstanbul'dan gitmedi. En lezzetli etin Trakya'da yetiştiğini söyleyen Beyti Güler'den kurban bayramı için öneriler aldık. ...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Hem kızarız hem yeriz
Her gün sofralarında afiyetle et yiyenlerin bayramda kurban kesimini eleştirmelerine ne demeli? Asıl tartışılması gereken kurbanın hangi ortam ve koşullarda kesildiği olmalı. Bir Kurban Bayramı'nı daha geride bırakıyoruz. ...
Çayın yemekle buluşması
Tiryakilerin vazgeçilmez içeceği çayı, et, balık ya da hamur yemeklerine eklemeyi hiç denediniz mi? Yaseminli, limonlu ya da yeşil çaylı soslarla hazırlanan yemeklerin lezzeti, çayın alıştığımız gibi yalnızca bir 'eşlikçi içecek' olmadığını ispatlıyor. ...
Zeytinyağı nasıl kurtulur?
Bu yıl Ayvalık'ta üçüncüsü düzenlenen 'Zeytin Hasat Günleri'nde yerel üreticilerin birbirinden güzel zeytinyağları tadıldı. Devletimiz de AB üyelerinin kendi zeytincilerine yaptığı desteğin yarısını üreticilerimize sağlarsa, kimse bizim zeytinlerimizi ve zeytinyağlarımızı tutamaz. ...
Genç ve taze şarap içme zamanı
Dünyada tam 159 ülkede genç şarapları içme sezonu başladı. Fransa'da Beaujolais şaraplarının başlattığı bu uygulamaya, Türkiye'de de Kavaklıdere firması Primeur şaraplarıyla katıldı. Birkaç ay içinde tüketilmesi gereken bu şarapların meyvemsi ve hafif bir tadı var. ...
Dikkat! Koklamak bile paralıdır
750 gramı 143 bin avroya satılıyor, toplamaya köpek ve tüfeklerle gidiliyor. Görüntüsü yamuk bir patatesi andıran ama dünyanın en pahalı yiyeceklerinden biri olan beyaz trüf mantarının kokusu bile para ediyor. Tadı biraz acımtırak. Aslında fazla aroması da yok gibi. Ancak kokusu oldukça yoğun. ...
Komşunun şarabı imam bayıldıya yakıştı
Türk-Yunan Dostluk Derneği'nin davetiyle İstanbul'a gelen Yunan gurme Marios Kalfaoğlu, Yunan şaraplarını tanıttı. Yaz aylarında büyük bir yangın geçiren Mora Yarımadası'nda üretilen şaraplara, imam bayıldı ve hünkâr beğendi gibi Türk yemekleri eşlik etti. ...
Honça'da elma kakı ile armut dıdısı
Tokat'ın, isimleri kadar lezzetleri de orijinal olan geleneksel yemekleri, geçen hafta Mutfak Dostları Derneği'nin sofrasına konuk oldu. Tokat'ta bir düğün geleneği olan 'Honça yemeği'ni yaşatmaya çalışan Deniz ve Adnan Şahin çifti, derneğin gecesinde bu ilginç yemekleri hem hazırlayıp hem tanıttı. ...
İspanyollar yemek için yaşar
Geçtiğimiz hafta İstinye Park'ta açılan bir tapas barın mönüsünü hazırlamak için İspanya'nın en ünlü şeflerinden biri Türkiye'ye geldi. Pep Manubens, İspanyolların yemek adetlerini anlattı ve ortamı ısıtan küçük mezelerin sırrını açıkladı. Yemek trendleri her geçen gün değişiyor. ...
Onların mutfağında kasap havası esiyor
Yiyecek-içecekler de zamanla moda olup demode olabiliyor. Uzun zaman burun kıvırdığımız az pişmiş bonfile, şu sıralar davetlerin vazgeçilmezi. Lüks kırmızı et modası butik kasapları da beraberinde getirdi; çoğunluğu erkek olan kasaplar da yerlerini kadınlara bıraktı. ...
Şeflerin dünya turu
Dünyanın en ünlü ve yetenekli şefleri, her yıl farklı şehirlerde düzenlenen yemek festivallerine katılarak marifetlerini sergiliyor. İşte uçuklukta sınır tanımayan gösterilerin yer aldığı, yemek sektöründe son trendlerin sergilendiği ve şeflerin adeta birbiriyle yarıştığı bu lezzet festivallerinin ...
Diğer Gurme Haberleri
'Risottonun kralını yaparım'
Filipinli kadınları baştan çıkaran pastacı
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
'Dünya' restoranları yolda...
Kırmızı biberin acılı tarihi
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Mönülere yaz geldi
Mis Kokulu ekmekler
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Yazarlar
AHMET ÖRS
Hem kızarız hem yeriz
Her gün sofralarında afiyetle et yiyenlerin bayramda kurban ...
Öncel Öziçer
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Kazım Kanat
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Arapları Tom Ford giydirecek
'Lüksün şeyhi' Majed Al-Sabah'ın yeni projesi, 'stil sahibi' Arap erkeklerine 'Tom Ford' giydirtmek. ...
Bush karşıtı pazar hareketlendi
Yeni yıl en çok Bush yönetiminin sona ermesini bekleyen Amerikalıları heyecanlandırıyor. ...
1 milyon kişiden 1'er YTL toplayacak (mı?)
Kaan Demirdöven yıllar önce yazdığı senaryoyu nasıl çekeceğini kara kara düşünürken, Facebook Hızır gibi yetişti. ...
Teknoloji
Cepte satışlar 10 ayda 10 milyon adedi buldu
GfK Türkiye'nin araştırmasına göre cep telefonu pazarı 2007'de adet bazında yüzde 44 büyüdü. ...
Yaşlıları uyaran otomobil tasarladı
Yaş ortalamasının giderek yükseldiği teknoloji ülkesi Japonya'da bilim adamları tasarımlarını belirli yaş gruplarına ...
Evde NASA teknolojisi
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), tarafından hazırlanan ve internetten ücretsiz indirilen ''Virtual Lab'' ...