Şu an
22 Aralık 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
22 Aralık 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Ocakbaşında tezgâhın başındaki Zübeyir Usta'yı izlemek ayrı bir keyif.
Ocakbaşının sırrı ustasındadır
Bir Japon suşi ustasının 10 yıllık çıraklık dönemi sonunda 'usta' sıfatını hak ettiği söylenir. Gerçekten de iyi bir suşi barında işinin erbabı ustayı seyretmek keyiftir. Bir zamanlar lonca teşkilatı dimdik ayaktayken, bizde de her mesleğin kesin ve katı kuralları varmış. ...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
İtalya'nın bağlarından bir kız geldi
Dünyada hatırı sayılır üne sahip bir İtalyan şarap firmasının genç yöneticisi Gaia Gaja, son yıllarda en yaygın trendin bağ satın alıp şarap üretmek olduğunu söylüyor. Markasının tanıtımı için İstanbul'a gelen Gaja, şarapları ve şarapçılıkla geçen hayatını anlattı. ...
Fransızlara parmak ısırtan Türk
Türkiye'nin tanıtımı için beş yıldır Fransa'nın turistik şehirlerinde gastronomi ve kültür festivali (Afiyet Olsun, Istanbul la Magnifique) düzenleyen yemek yazarı ve gurme Sevim Gökyıldız; son olarak ekim ayı sonunda Dijon Belediyesi'nin davetiyle Mutfak Sanatları Uluslararası Bienali'ne katıldı. ...
Ayvalık'ta denizden ne çıksa yenir
Kidonya, kum midyesi, deniz kestanesi, çipura, levrek... Ayvalık'ta şimdi denize girme değil, denizden çıkan her şeyi yeme zamanı... Deniz ürünleri lokantası Bay Nihat'taki yemek şölenini ise yaşayanlar unutamıyor. Yazdan kalma bir gün... ...
Şaraplar şişeyle değil, kadehle
Alışveriş meraklılarının dinlenmek için tercih ettiği adreslerden biri haline gelen Zazie, İtalyan mutfağı ağırlıklı mönüsüyle dikkat çekiyor. Çeşitli kokteyllerin bulunduğu mekânda hemen her şaraptan yalnızca bir kadeh isteyebilirsiniz. Kimi insanlar dükkân dolaşmaktan, vitrin bakmaktan hoşlanır. ...
Mönüde masaj da var
Hem bar hem kulüp hem de restoran olan Supper Club, müşterilerine yemeğin yanında ilginç hizmetler de veren bir mekân. Burada ayakkabılarınızı çıkarıp, yayıldığınız minderlerde karidesinizi tadarken masaj da yaptırabiliyorsunuz. ...
Kırmızı üzümden beyaz şarap
Mesleğini bırakıp kendini üzüm yetiştirmeye ve şarap yapmaya adayan ünlü mimar Reşit Soley, bu işte de en az mimarlığı kadar adından söz ettiriyor. Soley'le nasıl böyle bir 'deliliğe' giriştiğini ve şarapçılıkla ilgili dünyadaki son gelişmeleri konuştuk. ...
Kasapta seç, önünde ye!
İstinye Park'ın alt katındaki pazar yerinde açılan Günaydın Kasap'tan, hem etinizi alabilirsiniz hem de istediğiniz eti pişirtip dükkânın önündeki masalarda yiyebilirsiniz. "Eski kebapçılıkta et, kemiği çıkarılmış ama hiçbir işlem görmemiş vaziyette dükkânın önünde giriş kapısının sol tarafında ...
Başka türlü bir meyhane
Alışılmış meyhaneler gibi karanlık ve kasvetli bir ortam bekliyorsanız Elmadağ Meyhanesi sizi şaşırtabilir. Şık ve aydınlık dekorasyonu, güler yüzlü garsonları ve 20 çeşit mezesiyle bu meyhane, müşterileri için samimi bir ortam yaratıyor. ...
Yemeyenin lokumunu yerler
Kahve, baklava derken Rumlar şimdi de lokumu AB'ye tescil ettirdi. Kıbrıs Rum kesiminden bir imalatçı, 'Geroskipou Lokumu' adıyla lokuma sahip çıkmaya çalışıyor. Türk üreticiler ise bu kararı "Hem bizim lokumumuzu yiyorlar hem de kendi adlarını tescil ettiriyorlar," diye şaşkınlıkla karşıladı. ...
Bit Pazarı'nda Esnaf Lokantası
İzmir'de 41 yıldır hizmet veren Uğur Lokantası, ciğer sarması ve kuzu tandırıyla meşhur, mütevazı bir mekân. Zeytinyağı Ayvalık'tan, tereyağı ise Urfa'dan geliyor. Birkaç yıl önce Selanik'te, kentin en iyi halk tipi lokantalarından birinin hâlâ Osmanlı döneminden kalma 'Bit Pazarı' adıyla anılan ...
Diğer Gurme Haberleri
Kömür ızgarasında pişen etin kokusu yeter
Fransız usulü öğle yemeği
Markalar iştah açar
Caz var ama içki yok
Mis kokan yemekler
İster pizza ister sarma
Ufak bir mola!
Balık yemenin zamanı geldi
Tarsus kebabı Adana'ya karşı
Yazarlar
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Alışveriş
Elbisenin sırrı modelinde saklı
Sizin elbise modeliniz hangisi? Straples mi, yoksa göğüs altından bollaşan trapez modeller mi? Seçtiğiniz elbisenin ...
Ofiste farklılık arayanlara...
İşe giderken her sabah ne giyeceğine karar vermekte zorlananlardan mısınız? "Ne giymeliyim, ne giymemeliyim, trendy ...
Oda değil, eğlence merkezi
Özellikle metropollerde büyüyen çocuklar, odalarında daha çok vakit geçiriyor. Durum böyle olunca da çocuk odasının ...
Spor
Fenerbahçe: 2 Trabzonspor: 1
Fenerbahçe, ilk yarının son maçında Trabzonspor'u ağırlıyor. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçı hakem Bülent ...
Hakemleri de yeniyor
Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş, V.Manisaspor'u 2-1 yenerek ilk devreyi moralli kapattı. ...
Carlos: Tarih yazdık, devamı gelecek
Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe ile Sevilla'nın eşleşmesiyle ilgili İspanyol basınına açıklama yapan Brezilyalı ...
Cuma
Kare As: Pastane
Lezzetli bir pasta veya iştah kabartan bir kurabiyenin yanında iyi demlenmiş çay... Veya bol çikolata soslu profiterol, ...
Baba ben Marslıyım
Tatili sinemayla değerlendirmek isteyen çocuklar için pek çok seçenek var. Mars'tan geldiğine inanan bir çocuğu evlat ...
Türk usulü Carmen dünya turuna çıktı
Opera denilince akla gelen ilk isimlerden Georges Bizet'nin Carmen'i, Alman-Fransız ortaklığıyla hazırlanan büyük bir ...
Dünya
Putin'in 40 milyar $'ı var
Mart ayında görevinden ayrılacak olan Rusya lideri Putin'in ardından devletin maddi gücünü kontrol etmek isteyenlerin ...
Mars'a asteroid çarpabilir
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uzmanları, Ocak ayının sonunda Mars gezegenine bir asteroidin çarpabileceğini ...