kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu...

PKK operasyonunu telefonda konuştular
Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Irak'a yaptığı ziyareti yeni tamamlayan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice dün akşam bir telefon görüşmesi yaparak Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik operasyonu konuştular. Görüşmede, Babacan'ın istihbarat değişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği öğrenildi. Operasyonun hedeflerinin tamamen PKK unsurları olduğunu vurgulayan Babacan, sivillerin hedef alınmadığını da belirtti. Rice da istihbarat alanındaki işbirliğinden kendilerinin de çok memnun olduğunu ve bu işbirliğinin iyi bir şekilde çalıştığı izlenimi edindiklerini belirtti. Rice, operasyonda sivillerin hedef alınmamasını memnuniyetle not ettiklerini kaydetti. Babacan'ın, bölgesel Kürt yönetimiyle henüz tam bir işbirliği yapılamadığını aktardığı da öğrenildi.

Bakan, şehit ailesiyle Kürtçe bayramlaştı
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, komutanlarla birlikte Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesindeki pusuda şehit olan 13 asker arasında yer olan Fettullah Selçuk'un ailesine bayram ziyareti yaptı. Diyarbakır'ın Bağırvar Beldesi'ne bağlı Sati Köyü'ne gelen Bakan Eker ve komutanlar, şehit askerin ailesi ve akrabalarıyla bayramlaştı. Eker'in, şehidin annesi Saliha Selçuk'un cebine gizlice banka çeki bırakması dikkat çekti. Bakan Eker, evin damında şehit erin ailesi, yakınları ve köylülerle Kürtçe sohbet etti. Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra kurulan yer sofrasında yemek yedi.

Katliamdan önce istihbarat toplanmış
Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürüldüğü katliamın sanıklarından Abuzer Yıldırım'ın üzerinden çıkan bilgisayar hafıza kartında (USB Bellek) Malatya polisi tarafından yapılan inceleme tamamlandı. Yıldırım'a ait hafıza kartındaki bilgilerle, Malatya polisinin olaydan sonra el koyduğu Zirve Yayınevi'ndeki iki laptop ve bir bilgisayar arasındaki verilerin aynı olduğu saptandı. Hafıza kartında Zirve Yayınevi'ne ait bilgisayarların hard disklerindeki bilgilerin kopyalandığı, yaklaşık bin sayfalık Zirve Yayınevi Malatya ve Doğu çalışma raporlarının bulunduğu ortaya çıktı.

Başbakan'ın yolunda bomba tespit edilmiş
Başbakan Erdoğan'ın yol güzergâhındaki Subayevleri AKP Temsilciliği önüne bomba bırakıldığı, düzeneğin patlamadan kısa bir süre önce tespit edildiği ortaya çıktı. AKP Temsilciliği önünde yangın tüpü içerisinde A4 patlayıcı bulan polis, bombayı etkisiz hale getirdi. Polis, parmak izinden yola çıkarak patlayıcıyı yerleştirdiği belirtilen MLKP örgütü üyesi Cihan Karaçöl'ü yakaladı. Karaçöl'ün asker kaçağı olarak arandığı da ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları