kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Özge Özberk ilk olarak ortaokul yıllarında okuduğu ‘Sinekli Bakkal’daki Rabia karakterinden çok etkilenmiş.

Halide Edip Adıvar'ın 'Sinekli Bakkal'ı dizi oldu

MUSTAFA KIZIL
'Sinekli Bakkal' perşembe günü atv'de start alıyor. Dizinin başrol oyuncusu Özge Özberk: Rolüm için yeniden Kuran okumaya başladım..
Halide Edip Adıvar'ın Türk ve dünya edebiyatına damgasını vurmuş bol ödüllü romanı 'Sinekli Bakkal' atv ekranlarında hayat buluyor. Pastel Yapım tarafından dizi olarak çekilen Sinekli Bakkal'ın ilk bölümü 13 Aralık Perşembe günü yayınlanacak. II. Abdülhamid ve Meşrutiyet dönemi Osmanlısı'nda Doğu-Batı çekişmesinin anlatıldığı roman Gökhan- Şirin Aktemur'un senaryosuyla günümüze uyarlandı. Özge Özberk, Tarık Pabuççuoğlu, Uğur Polat, Şemsi İnkaya, Erol Günaydın, İsmail Hacıoğlu, Zuhal Gencer, Mazlum Kiper, Murat Soydan, Sermin Hürmeriç gibi birbirinden ünlü oyuncuların rol aldığı bu dev eserin yönetmenliğini Gülçin Gülbahçe üstlendi.

Kur'an okuyorum
Filmin ana karakteri Rabia olarak karşımıza çıkacak olan Özge Özberk oldukça heyecanlı. Özberk, "Bu romanı ortaokul yıllarında okumuştuk. Şimdi tekrar okudum. Beni inanılmaz heyecanlandırdı. Oyunculuk anlamında gerçekten sınırlarımı zorlayabileceğim bu rolü kabul ettim" dedi. Canlandıracağı karakter için yeniden Kur'an okumaya başladığını da söyleyen güzel oyuncu, rolü için yaptığı hazırlıkları şöyle anlattı: "Rabia hafız. Sesinin güzelliği ile nam salıyor. Hiç nota bilmediği halde ilahiler okuyor. Zaten ben de Rabia gibi Kur'an okuyorum. Rahmetli anneanneciğim ilkokul yıllarında birebir öğretti, her gün bir sayfa okuyarak yarıya gelmiştim. Arapça okuyabiliyorum, tınısını falan da çok severim."
Haberin fotoğrafları