"Modadaki değişiklikler ne kadar geçerliyse, yiyecek içicek dünyasında da değişiklikler söz konusu dünyada. Bu şarap için de geçerli. Ama belli başlı kriterler var, bunları unutmamak lazım. Örneğin şarap içerken bir siz varsınız, bir de şarap var. Aynı şarap aynı masadaki her insanda farklı bir tat ve his bırakıyor. Bugün siz dünyanın en aptal şarabından çok büyük keyif alabilirsiniz, bunu kimse engelleyemez. Benim için güzel şarapla kötü şarabı ayırt etmek için bir tane gösterge var; o da bir şarap masada bitiyorsa, o şarap dünyanın en güzel şarabıdır. Artık dünyada da bu böyle, herkes dilediği yemekle dilediği şarabı içiyor. Mesela güçlü bir balıkla çok ekstrem bir kırmızı şarabı tavsiye edebiliyor şefler. Temel kurallar giderek yıkılıyor; yani kırmızı etle kırmızı şarap, beyaz etle beyaz şarap gibi. Bir de kırmızı üzümlerden beyaz şarap yapılıyor şimdi. Örneğin Zinfandel adlı kıpkırmızı bir üzümden beyaz şarap elde ediliyor. Şaraba rengini veren kabukları işleme sokulmadan, teknolojiyle bu şarabı beyaz olarak işleyebiliyorsunuz çünkü. Biz de bunu Kuntra üzümümüzde denemek istiyoruz."
Yayın tarihi: 24 Kasım 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/24/ct/haber,E34CCE7FB9BF461DADA74E43FD1CB5EC.html
Tüm hakları saklıdır.