İLİŞKİLİ HABERLER
Nasıl 'Turkish delight' oldu?
Nasıl 'Turkish delight' oldu?
1777'lerde sarayın şekercisi olarak çalışan Hacı Bekir'in lokumu, 100 yıl önce bir yabancı tarafından İngiltere'ye götürüldü ve böylece 'Turkish delight' adıyla tüm dünyada tanındı. Osmanlı'nın Şekercibaşısı Hacı Bekir, aslen Kastamonulu. Ancak şekerciliğe İstanbul'da çıraklıkla adım atıyor. Çıraklık, kalfalık derken 1777 yılında kendi dükkânını açarak ustalık dönemi başlıyor. Hacı Bekir'in kaymaklı lokumununun tadı sarayda öyle çok beğeniliyor ki II. Murat kendisi için yapılan bin bir çeşit şekerleme önüne gelince içlerinden Hacı Bekir'i seçiyor.
Yayın tarihi: 24 Kasım 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/24/ct/haber,92EA2B96E2E741E6AF8BCBC612F0FA71.html
Tüm hakları saklıdır.