kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

2 köye 6 ay süreyle kuduz karantinası
KİLİS'İN Gülbaba ve Çerçili köylerinde 2 kişiyi ısıran köpeğin kuduz çıkması üzerine, 2 köy karantina altına alındı. Suriye sınırında bulunan Gülbaba ile Çerçili köylerinde, mayınlı sahadan Türkiye'ye girdiği iddia edilen bir köpeğin 2 kişiyi ısırması üzerine köylüler, köpeği tüfekle vurarak öldürdü. İnceleme sonucunda köpeğin kuduz olduğu tespit edildi. 6 ay boyunca bu iki köye, tek tırnaklı hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

Belediye başkanına alkol tedavisi izni
ALKOL sorunu olduğunu aylar önce önce itiraf eden İsveç'in başkenti Stockholm'un Belediye Başkanı Kristina Axen Olin, bir rehabilitasyon programına katılmak için bir aylık "hastalık izni" alacağını açıkladı. Muhafazakâr Belediye Başkanı Axen Olin, yaptığı kısa açıklamada, "Daha iyi bir hayat dengesine dönmemi sağlamak için bu tedaviyi seçtim" dedi. Bir ay boyunca göreceği tedavi hakkında detaylı bilgi vermeyen Olin için İsveç gazetesi Dagens Nyheter, alkol sorunu olanların gittiği bir rehabilitasyon merkezine kayıt yaptırdığını yazdı.

Alkolizm her 10 yılda, 2 kat artıyor
GAZİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Arıkan, verilerin Türkiye'de alkolizm sorununun her 10 yılda iki kat arttığına değinerek, Türkiye'nin alkolizm haritasının çıkarılması gerektiğini söyledi. Alanya'da düzenlenen Adsız Alkolikler 2. Uluslararası Türkiye Büyük Toplantısı'na konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Zehra Arıkan, "Türkiye'nin alkolizm haritası çıkarılmalıdır. Çünkü alkolizm, mücadele edilmesi gereken gerçek bir hastalıktır'' ifadesini kullandı.

Mucize bebekten dünyaya 'Merhaba'
İNGİLTERE'DE, kadınların hamile kalmasını engelleyen rahim sarkması ameliyatı geçiren Sarah Wiffen, dünyada bir ilke imza atarak nurtopu gibi bir kız çocuğu dünyaya getirdi! Rahim sarkması teşhisi konulan Sarah Wiffen'ı (31) "anahtar deliği" operasyonu yöntemi ile ameliyat eden Jonathan Broome, "Bu ameliyat şeklinde bütün rahmi almaya gerek kalmıyor. Ancak yine de dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ameliyat geçirdikten sonra hamile kalan kadın da yoktur" dedi. Operasyondan 2 ay sonra küçük kızı Natalya'ya hamile kalan Wiffen ise "Bir kez daha hamile kalamayacağımı söylediklerinde gerçekten yıkılmıştım. Bu bir mucize" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları