Renklendiricili gıdalara dikkat
İLİŞKİLİ HABERLER
Renklendiricili gıdalara dikkat
İngiltere'deki Southhampton Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, gıdalara koyulan koruyucu ve renklendiricilerin, çocuklarda hiperaktivite seviyesini yükselttiğini gösterdi. The Lancet adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırmada, bilimadamları, bir grup çocuğa gıdalarda bulunan koruyucu ve katkı maddelerinden hazırlanmış bir kokteyl, bir başka gruba da sadece meyve suyu vererek, çocukların davranışlarını gözlemledi. İngiliz Gıda Güvenliği Ajansı Food Standards Agency yönetiminde yapılan araştırmanın başındaki isim olan Profesör Jim Stevenson, katkı maddelerinin 3 ila 8-9 yaşları arasındaki çocukların hiperaktif davranışları üzerinde olumsuz etkisi bulunduğunu saptadıklarını belirtti ve ekledi: "Saptadığımız bulgular, bu maddelerin sadece hiperaktif olanların değil, tüm çocukların davranışları üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini gösteriyor. Genel olarak, koruyucu ve katkı maddesi alan çocuklar, hiperaktif çocuk tanımına yüzde 10 civarında yaklaşıyor."
Yayın tarihi: 9 Kasım 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/09/gny/haber,9F0563868FE546149FC49D4145D0DFFA.html
Tüm hakları saklıdır.