kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aslı, "Türkiye’den şu ana kadar dünyaya açılmış bir sanatçı yok" dedi ve ekledi: Gönlüm ‘neden sen olmayasın?’ diyor...

Rock hiçbir zaman popüler olmayacak

MERVE YURTYAPAN
Rockçı Aslı, gençlerden gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi ve ekledi: Gençler bizi çok destekliyor ama rockçıların albümleri, İsmail YK ve Yıldız Tilbe'nin satışlarına ulaşamıyor!..
Rock müziğin sevilen sesi Aslı, 'Yardımcı Olmuyor' adlı şarkısına çektiği kliple adından söz ettiriyor. Yaşadığı aşk acısını bu şarkıya aktardığını anlatan Aslı, "O günlerin acısını bu şekilde unuttum. Şimdi sevgilimle çok mutluyum" diyor. Rock'ın hiçbir zaman arabesk ya da pop gibi 'çok dinlenen' bir müzik türü olamayacağını söyleyen Aslı'yla müzik ve aşk üzerine konuştuk.

* Gençlerin rock müziğe olan ilgisini nasıl değerlendiriyorsunuz? İnsanlar değişik ve kaliteli şeyler duymak istiyor. Yeni dönem Türk rokçıları artmaya başladı ve başarılı işler ortaya çıktı. Gençler de kendilerine hitap ve kendilerine hitap eden bu müzik türünü sevdi.

* Peki siz göreceğiniz ilgiden emin olarak mı müziğe başladınız? Bir şey beklemeden bir işe giremezsiniz. Benim kısa bir yolum olmadı. Profesyonel olarak yedi senedir bu piyasanın içindeyim. İnsanların beni dinleyip, konserlerime gelmesinden çok mutluyum. Kendime güveniyorum, kendimi sürekli geliştiriyorum. Bugüne kadar yaptığım işlerden daha iyisini yapmayı istiyorum.

* Sizce Türkiye'de rock müzik hak ettiği yerde mi? Türkiye'de rock müziğin arabesk ve pop gibi popüler olacağını sanmıyorum. Gençler bizi çok destekliyor ama rockçıların albümleri, İsmail YK ve Yıldız Tilbe'nin satışlarına ulaşamıyor.

DÜNYAYA AÇILAN YOK

* Yurtdışına açılmayı düşünüyor musunuz? 10 sene önce hayal ederdim, ayaklarım yere basınca daha fazla bilinçlenmeye başladım. Çok basit bir iş olmadığını gördüm. Sertab ve Tarkan'ın denemeleri oldu ancak bunlar da bir noktada kaldı. Türkiye'den şu ana kadar dünyaya açılmış bir sanatçı yok. Gönlüm 'neden ilk sen olmayasın?' diyor. Yurtdışında konser vermek ve oradaki insanlarla da buluşmak istiyorum.

* Ajda Pekkan'ın 'O Benim Dünyam' şarkısının rock versiyonunu albümünüze koymak istediğiniz, ancak Pekkan'dan olumsuz cevap aldığınız söylendi... Evet, bunlar yazıldı ancak böyle bir şey olmadı. Şarkının orjinali yabancıdır. Plak şirketim besteciyle iletişime geçti. 'Kullanabilirsiniz ama başka parçayla birleştiremezsiniz' dediler. Bunun sonucunda da parçayı almak istemedim ve söz yazarına gitmedik.

KORAY ESKİ DOSTUM


* Şarkıcıların albümlerini çıkartırken polemiklere karışmasını nasıl karşılıyorsunuz? Bazı insanlar bu şekilde ortada olmaktan hoşlanıyor. Yaptıkları işlerden çok, polekmikleriyle gündemde olmaları beni rahatsız ediyor. Gerçekten yaptıkları müzikle var olmak isteyenler ise geri planda duruyor. İşinizle ilgili yaptığınız bir şey, başkasının eteğinin açık olması haberinden daha az yer alıyor. Ancak ben zoru seviyorum, o insanlar ise kolay olanı tercih ediyorlar.

* Adınız bir süre önce Koray Candemir ile aşk dedikodularına karışmıştı... Ben bu haberlere gülüyorum. Koray benim çok eski bir arkadaşım. Biz çok sık beraber dışarı çıkıyorduk. Bu haberleri çıkartanlar da benim gerçek sevgilimi biliyorlardı. Belki de bizi yakıştırdıkları için böyle bir şey yazmış olabilirler. Bu haberler yüzünden gece hayatından uzaklaştım. Artık çok az dışarı çıkıyorum.

* Önümüzdeki günlerde hangi projelerde olacaksınız? Ben iyi yaptığım işi yapmayı seviyorum ve albümlerime yoğunlaşıyorum. Ama hayat ne gösterir bilemem; belki oyunculuğu da düşünebilirim. Bir işi yapabilmem için önce yapabileceğime inanmam gerekir. Eğitim almak bir iş için çok önemlidir ama yeteneksiz eğitimin bir işe yaramayacağını düşünüyorum.

* Yeni albüm olacak mı? Bence insanların albümlerinin arasında en az 2 yıl olmalı. Böylece üretmek için zaman bulabilirler. Ancak artık çok fazla tüketim var. Bu nedenle insanlar sürekli ortalıkta olmak istiyor. Bunu yapanlar kazanıyor ama çoğu sürekli kendini tekrarlıyor. Ben bunları yapmayan azınlıktan biriyim.