kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CD ile yabancı dil kampanyası

Yaşar ÖZAY HABER MERKİZİ
Önümüzdeki yıl 81 ilde başlayacak uygulamayla ilköğretim öğrencilerinin CD'lerle evde yabancı dil çalışması sağlanacak..
Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim öğrencilerine bilgisayar üzerinden interaktif yöntemle dil öğretmeyi devreye sokuyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanko Holding arasında imzalanan DynEd (Dynamic Education) İngilizce Dil Eğitim Sistemi ile öğrenciler sınıflarda ve evlerinde dil eğitimi alma imkanına sahip olacaklar. Bir ay sonra 81 ilde 11 bin 152 okulda başlayacak olan uygulama önümüzdeki yıl tüm ilköğretim okullarında uygulanacak. Uygulama CD'lerin öğrencilere öğretmenler tarafından dağıtılmasıyla başlayacak. CD'leri bilgisayarına yükleyen öğrenciye bir şifre verilecek. Öğrenci istediği yerde şifresiyle sisteme girdiğininde İngilizce çalışabilecek.

ÖĞRETMENLE BAĞLANTILI
Yetkililer okul seçiminde yabancı dil konusunda sıkıntı içinde olan illere öncelik verildiğini belirtiler. Seviye Belirleme Sınavı'nda yabancı dillin öne çıkması karşısında eğitimde firsat eşitsizliği doğacağını vurgulayan eğitimciler, kolej öğrencilerinin öne çıkacağı görüşünün bu çalışmayla çürütüldüğünü açıkladılar. Dil eğitimi uygulamanısının ilköğretimin 4'üncü sınıfından başlayanak 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarına yönelik. Yeni dil öğrenme sisteminde, öğrenci çalışırken sınıf ortamında olduğu gibi öğretmenlerine soru yöneltebilecekler, karşılıklı iletişim kurabilecekler. Sistem, öğrencilerin telaffuzlarını doğru yapmalarını sağlayacak. Çalışmalar performans belirlemede etkili olacak.